Google Maps folosește din această săptămână imagini de înaltă fidelitate din satelit și un nou algoritm de colorare a hărților. Când utilizatorul explorează o zonă va observa ușor caracteristicile geografiei locului, va putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.
Actualizarea ce oferă o privire comprehensibilă asupra detaliilor naturale este disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta înseamnă o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.
Google a anunțat cum funcționează această tehnică de colorare a hărții: computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidențiind în mod special zonele aride, înghețate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părți identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.
În cei 15 ani de când a fost lansat, Google Maps a evoluat constant, de la un instrument pentru navigare la un asistent care îți oferă informații utile despre locul unde vrei să mergi și ce să faci acolo.