21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechNou schimb de replici și acuzații între Victor Ponta și Adrian Sârbu

Nou schimb de replici și acuzații între Victor Ponta și Adrian Sârbu

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că omul de afaceri Adrian Sârbu i-a cerut  să oprească un control al ANAF la firmele sale. În replică, Adrian Sârbu a spus că Victor Ponta minte.

Premierul Victor Ponta a povestit că Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou: "Mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu”.

Victor Ponta și Adrian Sârbu, au avut mai multe schimburi de replici în ultima perioadă. Premierul declara în urmă cu o lună că tot scandalul legat de interceptările baronului Duicu în biroul premierului reprezintă doar o ”făcătură de presă” a ziarului Gândul, deținut de Adrian Sârbu. 
 
“Eu am o mică neînțelegere deja de lungă durată cu Adrian Sârbu. Dânsul mi-a zis că el i-a făcut pe toți președinți și dacă vreau să mă facă și pe mine. I-am zis ‘nu, mulțumesc’, aș prefera să-și plătească taxele. Și, de atunci, suntem în relații foarte reci, apropo de moguli, că moguli sunt numai Voiculescu și Ghiță, ceilalți nu sunt moguli. Eu am avut o pretenție social-democrată, anume toată lumea să-și plătească taxele, și după aia ne împrietenim”, a declarat Victor Ponta la începutul lunii iunie.
 
“M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală. Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei”, a fost replica lui Adrian Sârbu atunci.
 
Conflictul nu s-a oprit însă acolo. În urmă cu câteva zile, Victor Ponta a afirmat că o știre a agenției Mediafax (deținută tot de Adrian Sârbu) referitoare la menționarea sa în referatul procurorilor DNA din cazul Duicu a fost scrisă în contextul războiului pe care Sârbu l-ar duce împotriva sa. “Cum are domnul Băsescu o problemă în justiţie, cum mai trage un taliban de-al lui sau un mujahedin de la Mediafax la unu noaptea mai trage o rachetă”, a afirmat premierul.
 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă