17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăTechNicușor Dan susține că Tăriceanu minte și fabulează. Șeful Senatului spunea că...

Nicușor Dan susține că Tăriceanu minte și fabulează. Șeful Senatului spunea că parlamentarii USR ar fi cerut birouri și mașini

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, îl acuză pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că “minte” şi „fabulează cu rea intenţie”.

Afirmațiile liderului USR apar ca răspuns la cele ale lui Tăriceanu, care susținea că parlamentarii USR, aleși la 11 decembrie, ar fi cerut birouri şi automobile cu șofer pentru fiecare membru al grupului parlamentar.

„Călin Popescu Tăriceanu minte. Nu e nicio surpriză că acest politician judecat pentru mărturie mincinoasă fabulează, cu rea intenție. USR nu a cerut nici birou – a primit din oficiu birouri prea mari, o adevărată risipă de spațiu-, nici mașini cu șofer. Șeful Senatului nu poate produce nicio dovadă pentru că aceasta nu există. Liderii de grup, grupurile parlamentare, președinții de comisii și membrii Birourilor Permanente beneficiază de câte o mașină, tot din oficiu. Eu, spre exemplu, nu o folosesc pe cea care mi-a fost repartizată”, a scris liderul USR, miercuri, pe Facebook.

După cum se știe, Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale. Tăriceanu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului.


Citește și: Tăriceanu susține că dosarul împotriva lui este FABRICAT de DNA și afectează imaginea Senatului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, duminică seară, că dosarul în care este trimis în judecată de procurorii DNA “nu are nimic de-a face cu dosarul retrocedărilor ilegale”, ci este “un dosar fabricat”, care afectează inclusiv instituţia Senatului.


Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...
Ultima oră
Pe aceeași temă