13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechMRU: Unificarea dreptei nu se face într-o zi de joi, ca să...

MRU: Unificarea dreptei nu se face într-o zi de joi, ca să se desfacă vineri

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice, a declarat, marți seară, că  ”unificarea dreptei nu se face într-o zi de joi, ca să se desfacă vineri” și că primul pas pentru unificarea dreptei este desemnarea candidatului unic la prezidențiale, care să nu fie „anti-Ponta” sau „pro-Băsescu”, ci „pentru România”. 

MRU a mai afirmat că pentru ajunge la acest pas, liderii dreptei trebuie să învețe să ierte. 

„Trebuie să alegem dintre noi un om politic serios. Discuțiile cu Antonescu și Blaga au ca obiectiv conturarea viziunii forțelor de dreapta și desemnarea candidatului unic la prezidențiale. Unificarea dreptei nu se face într-o zi de joi, ca să se desfacă vineri. E un proiect pe termen mediu și lung, iar el nu se face în jurul unui personaj, ci pentru români. Numai dacă se va înțelege semnificația votului de duminică și se va renunța la orgoliu, dreapta va reuși să se coaguleze”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit B1TV. 

„Dacă cineva încearcă să folosească acest moment în interes personal, plătește politic prețul pentru un gest iresponsabil. Dacă vrem o alianță, o formațiune definită juridic,trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni cu care ne-am certat, jignit. Liderii dreptei trebuie să înțeleagă că iertarea este prețul cel mai mic pe care îl putem plăti pentru ca România să aibă un președinte credibil. Liderii dreptei trebuie să învețe să ierte dacă vor să ajute România”, a încheiat acesta. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă