13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechMonica Macovei: „Foarte mult din aparatul bugetar trebuie să dispară“

Monica Macovei: „Foarte mult din aparatul bugetar trebuie să dispară“

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, duminică, cu ocazia lansării, în fața simpatizanților, a partidului M10, că noua formațiune nu are funcții de oferit, nici sacoșe cu bani sau contracte de dat, ci își propune să lupte cu un „tsunami“ de corupție și hoție.

„Nu suntem un val pe care trebuie să te urci. Dimpotrivă, avem în față un val, o clasă politică de hoți, de minciună, avem în față un tsunami de corupție, de hoție din banii noștri. Noi ne luptăm cu valul, noi nu suntem pe val. Noi suntem în fața valului, în fața tsunamiului, pe care vrem să îl distrugem, tot pentru tine, pentru ca banii furați să se întoarcă la tine. Veniți cu noi, ca să ne luptăm cu valul. Nu avem funcții de oferit, pentru că nu suntem pe val, nu avem bani de dat, nu avem sacoșe cu bani, nu avem contracte de dat. Haideți cu noi, să luptăm cu valul de politicieni corupți și hoți și mincinoși care își bat joc de România de 25 de ani și o să-i învingem“, le-a spus ea celor care au participat la eveniment.

Potrivit Monicăi Macovei, viitorul partid va promova un stat minimal, care înseamnă un stat redus, cu o birocraţie redusă, cu o parte bugetară, cu un Guvern și cu un Parlament reduse, cu o intervenţie cât mai mică, inclusiv în viaţa economică a ţării.

„Foarte multe ministere trebuie să dispară, foarte mult din aparatul bugetar trebuie să dispară și să își găsească locuri de muncă în sistemul privat. Trebuie să rămânem numai cu acele funcții esențiale ale statului. În rest, libertate“, a conchis aceasta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă