1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeTechMircea Geoană: Ponta a aruncat prosopul

Mircea Geoană: Ponta a aruncat prosopul

Guvernul actual va fi schimbat în câteva săptămâni, la începtul sesiunii parlamentare și actualul Guvern Ponta va fi înlocuit cu un guvern minoritar, dar cu susținere parlamentară, a declarat Mircea Geoană pentru Digi 24. 

Mai mult, liderul Partidului Social Românesc a subliniat că Victor Ponta va pleca din proprie iniţiativă, aşa cum a plecat şi din fruntea PSD, şi nu prin demiterea sa.

“Victor Ponta a aruncat prosopul. Cred că îşi caută o manieră de a ieşi din scenă cu daune cât mai mici, pentru a nu da sentimentul că a dat bir cu fugiţii”, a comentat Geoană, adăugând că actualul Executiv va fi înlocuit cu un guvern minoritar, cu susţinere parlamentară.

Citește și: Predoiu anunță o veste bombă: PNL vrea să cadă la înțelegere cu PSD

Geoană a mai spus că nu crede că președintele Klaus Iohannis ar agrea un guvern  al actualei coaliţiei guvernamentale, condus de Gabriel Oprea, 

“Nu nu cred că ar accepta preşedintele României. (…) Cred că se va atomiza majortatea imediat”, a mai spus Geoană, referitor la destrămarea actualei coaliţii, într-o astfel de varinată, adăugând că deja lumea din PSD este împărţită, în condiţiile în care foarte mulţi social-democraţi sunt conştienţi că vor pierde guvernarea.

Geoană a mai susţinut că, cu riscul alegerilor anticipate, dacă prima variantă de premier a preşedintelui va avea probleme la votul din Parlament, sigur va trece a doua sau a treia propunere.

Fostul preşedinte PSD a mai susţinut că Victor Ponta nu mai este premier de facto, pentru că se confruntă cu o mare problemă de autoritate, de când partidul a fost preluat de Liviu Dragnea, iar miniştrii trebuie să dea socoteală la partid.

În opinia sa, PSD a fost acaparat de “un grup de cetăţeni” care nu are nicio legătură cu “principiile de integritate şi profesionalism”, iar Liviu Dragnea şi-a depăşit total competenţele în momentul în care s-a erijat în liderul unui partid de dimensiunea PSD. Geoană a mai spus că “niciodată PSD nu a avut o ofertă atât de precară de leadership”, formaţiunea fiind condusă de-a lungul timpului de “personalităţi de anvergură ale statului român”, mai mult sau mai puţin controversate.

Cele mai citite

Nicușor Dan anunță că a lansat licitația pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat sâmbătă că a lansat licitaţia pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea, potrivit Ziarul Financiar. „Vom achiziţiona serviciile de...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Cluj: Se intervine pentru stingerea unui incendiu din curtea unui mall

Pompierii din Cluj intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unui mall din Cluj-Napoca. Clienții unui supermarket au fost evacuați, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă