2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeTechMarko Bela: UDMR analizează formrea unei noi majorități cu PNL

Marko Bela: UDMR analizează formrea unei noi majorități cu PNL

UDMR analizează formrea unei noi majorități parlamentare cu PNL, care ar putea funcționa de anul viitor, a anunțat  senatorul Marko Bela, fost președinte al Uniunii.

Întrebat la RFI dacă UDMR-ul ar fi dispus să discute cu PNL despre formarea altei majorităţi parlamentare, Marko Bela a răspuns: "Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări", scrie Mediafax.

Senatorul UDMR a adăugat că, probabil, anul viitor se va încerca formarea unei alte majorităţi.

”Nu UDMR va decide dacă se schimbă Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentară şi depinde şi de voturile UDMR. Dar în acest moment, n-am cunoştinţă că ar exista din partea Opoziţiei o intenţie imediată de a forma o anumită majoritate. Bănuiesc că mai curând sau mai târziu probabil că la anul se va încerca formarea unei alte majorităţi şi atunci noi înşine va trebui să vedem ce facem, dar decizia, după părerea mea, nu este a momentului”, a mai spus fostul președinte al UDMR.

Președintele UDMR Kelemen Hunor declarase săptămâna trecută, că Uniunea nu caută pretexte pentru ieşirea de la guvernare şi că, în momentul de faţă, încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat la vot şi care a fost resortul care a stat la baza votului electoratului maghiar.

Întrebat dacă sunt motive pentru ieşirea de la guvernare, Kelemen spunea: ”Noi am făcut un acord până în 2016. Acolo sunt prevăzute lucruri care trebuie făcute. Suntem după opt luni de guvernare şi e greu să facem un bilanţ (…) Pe parcursul unei guvernări s-ar putea să apară fel de fel de probleme neprevăzute, dar în acest moment eu nu caut motive pentru a ieşi sau argumente, pretexte pentru a ieşi de la guvernare, acum vreau să înţeleg ce s-a întâmplat duminică. Trebuie să înţelegem de ce electoratul maghiar a votat aşa cum a votat şi care a fost argumentul majorităţii pentru un astfel de vot. Eu ştiu care a fost”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă