18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechMacovei și-a început campania electorală într-o hală dezafectată a unei foste fabrici...

Macovei și-a început campania electorală într-o hală dezafectată a unei foste fabrici din Timișoara

Monica Macovei și-a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale la Timișoara, într-o hală dezafectată a unei foste fabrici, ea declarând că în acest oraș, în urmă cu 25 de ani, a început libertatea și vrea ”ca de aici să înceapă schimbarea României”.

Macovei s-a întâlnit, sâmbătă, la Timișoara, cu simpatizații săi într-o hală dezafectată a fostei fabrici Fructus, aflată în apropierea centrului orașului, ea spunând că a ales să își înceapă campania electorala la Timișoara, deoarece din acest oraș a început libertatea românilor, în urmă cu 25 de ani.

”Am decis să încep campania electorală la Timișoara pentru că în urmă cu 25 de ani aici a început libertatea. Vreau ca de aici să înceapă schimbarea României. Schimbarea României se numește de fapt transformarea României în toate acele porunci pe care le-am pus pentru țară. Schimbarea deja nu mai înseamnă nimic, sunt cuvinte goale. Ponta e de doi ani la putere și acum promite schimbarea. Băsescu e președinte de zece ani și încă vorbește de schimbare. Tăriceanu și Udrea vorbesc de schimbare deși au fost și ei la putere. Iohannis vorbește de asemenea de schimbare”, a spus Macovei.

Întrebată dacă a mințit vreodată în politică, Macovei a evitat să dea un răspuns, afirmând că programul său politic este unul original.

”Tot ce e în programul meu e original și acestea sunt idei firești și normale pentru societate. Multă lume a spus că ele par excepționale, ele sunt normalitatea. Numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Desigur că nu candidez pentru funcția de prim-ministru, nu se candidează pentru această funcție, dar un președinte trebuie să aibă viziune pentru țară, trebuie să știe ce vrea pentru fiecare domeniu”, a spus Macovei.

Organizatorii evenimentului au spus că au ales o hală dezafectată a unei fabrici în semn de protest față de privatizările din România.

”Trebuie să verificăm ce s-a făcut pâna acum (în privința privatizărilor – n.r.). În al doilea rând, privatizările trebuie să se facă cu licitație, transparent. Cu paguba Siveco se pot lua manuale pentru copii pentru următorii 40 de ani. Toate aceste furturi din bani publici cu care ne-a obișnuit clasa politică de 25 de ani, ne costă. Dacă am recupera jumătate din evaziunea fiscală, am face 800 de kilometri de autostradă pe an, calculând la 1 milion de euro kilometrul”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei a mers și în orașul Buziaș din județul Timiș, unde a vizitat un orfelinat.

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, şi-a lansat, joi, programul politic "România frumoasă" într-o hală părăginită din fosta uzină Republica, Udrea fiind îmbrăcată într-o salopetă albastră şi având pe cap o cască de protecţie de culoare galbenă.

Elena Udrea a spus că a ales acest loc pentru a sugera cum ar arăta România peste zece ani dacă l-ar avea preşedinte pe Victor Ponta. "Aşa a arătat toată economia românească, care ştim că se află în recesiune", a adăugat Udrea.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă