10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechLucia Varga, fostă ministră a Mediului, atacă PSD pe tema Codului Silvic

Lucia Varga, fostă ministră a Mediului, atacă PSD pe tema Codului Silvic

Fosta ministră delegată a Apelor şi Pădurilor, deputata PNL Lucia Varga, critică reacţia actualului ministru de resort care a spus că ar putea suspecta Consiliul Concurenţei de interese după ce instituţia a cerut un punct de vedere din partea CE privind proiectul de modificare a Codului Silvic, transmite Mediafax.

Varga a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că PSD dă dovadă de ipocrizie în ceea ce priveşte subiectul Codului Silvic atunci când acuză PNL că nu este acord cu articolul 60 referitor la dreptul de preemţiune şi limitarea monopolului pe piaţa lemnului.

Citește și: Foto. Protest cu CIOCNIRI în București, contra defrișărilor ilegale. ”Toate partidele ne taie pădurile!”

Lucia Varga a afirmat că a văzut declaraţia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, care a spus că ar putea supecta Consiliul Concurenţei de interese, după ce această instituţie a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei Europene referitor la proiectul legii de modificare a Codului Silvic, dar se întreabă dacă Graţiela Gavrilescu s-a adresat până acum vreunei instituţii a statului având în vedere “gravitatea” acestor afirmaţii.

Citește și: Proiect: Exporturile de buşteni, cherestea şi lemn de foc, SUSPENDATE

În plus, a adăugat Varga, PSD a refuzat să asculte punctul de vedere al Consiliului Concurenţei în comisia reunită a Parlamentului în care se analiza cererea de reexaminare a Codului Silvic formulată de preşedintele Klaus Iohannis, motiv pentru care lucrurile au rămas nelămurite pentru toată lumea.

Lucia Varga a acuzat PSD de ipocrizie în privinţa Codului Silvic când spune despre că PNL nu este de acord cu articolul 60 privind privind dreptul de preemţiune şi limitarea monopolului pe piaţa lemnului, în condiţiile în care, afirmă fostul ministru al Mediului, liberalii au susţinut ideea reducerii monopulului, introducerea dreptului de preempţiune şi propunerea ca România să nu mai exporte materiile prime sub formă de cherestea, ci ca produse finite, dar şi reducerea defrişărilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă