9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeTechLiviu Dragnea: Joi, la 10:00, întâlnire pe Codul Fiscal. Ce a spus...

Liviu Dragnea: Joi, la 10:00, întâlnire pe Codul Fiscal. Ce a spus despre alegerile prezidenţiale şi europarlamentare

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a declarat, luni, într-o conferintă de presă la sediul partidului, că întâlnirea dintre liderii Coaliţiei şi liderii Opoziţiei pe tema modificărilor la Codul Fiscal, va avea loc, joi, la ora 10:00. "Am discutat despre Codul Fiscal, am informat colegii despre discuţiile din Coaliţie şi despre deciziile politice luate în Coaliţie, faptul că vom avea o intâlnire joi cu celalte partide parlmentare. Am avut o discuţie cu domna preşedinte Alina Gorghiu şi am stabilit ca joi, în jurul orei 10, să avem o discuţie pe Codul Fiscal, urmănd să vă comunicăm şi locaţia", a anuţat Dragnea.

"Este important să avem întâlnirea joi, Codul Fiscal nu este o joacă, este una dintre cele mai importante legi. Noi am considerat în coaliţie, să ne luăm câteva zile să ne uităm pe cifre şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a mai explicat Dragnea, decizia de amânare a discutării Codului Fiscal în Parlament. El a mai spus că, în mod firesc, la întâlnirea de joi, partidele din Coaliţie trebuie să meargă cu acelaşi punct de vedere, arătând că, până atunci acest lucru se va întâmpla. "În mod firesc, la această înâlnire, coaliţia să meargă cu acelaşi punct de vedere. Ne vom mai consulta până joi", a menţionat Dragnea.

Referitor la votul prin corespondenţă, Liviu Dragnea a spus că în acest moment sunt depuse la Parlament patru proiecte de legi, două ale Puterii şi două ale Opoziţiei. Nu sunt de acord cu propunerea domnului Voicu. "Ştiu apelul făcut de domnul Mihai Voicu ca să înceapă discuţiile şi pe legea alegerilor prezidenţiale şi europrlamentare. Nu suntem de acord cu acesta. Sunt două legi importante, dar nu avem alegeri prezidenţiale, din câte ştiu eu, lunile astea, şi nici europarlamentare. Deci, pot aştepta, iar, pe de altă parte, nu putem să le analizăm, şi să le discutăm până nu finalizăm această lege votului prin corespondenţă", a spus Dragnea.

PSD l-a mandatat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să elaboreze un set de principii privind votul prin corespondenţă care să fie înaintat AEP, instituţia urmând să transmită un proiect pe care trebuie un consens din partea partidelor, a mai anunţat Dragnea.

Răspunzând unei întrebări, vicepreşedintele PSD a spus că a fost în vacanţă în Brazilia şi în câteva ţări din Europa.

Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă