12.5 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Liderii ALDE cer continuarea reformelor în Educație

 

Rezultatele peste așteptări de la examenul de bacalaureat au reprezentat un prilej pentru liderii ALDE Cluj să puncteze la capitolul imagine, în contextul în care Ministerul Educației este colegul lor de partid. Ei spun că sesiunea din acest an a examenului de bacalaureat a însemnat cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani.

”Problemele de organizare au fost minime, iar tentativele de fraudare au fost foarte puține. Un rezultat excelent a fost obținut în județul Cluj, care, înainte de afișarea rezultatelor la contestații, are o promovabilitate de 82,18 la sută. Astfel, județul Cluj se află pe primul loc în țară din acest punct de vedere. Un merit deosebit în organizarea bacalaureatului și în îmbunătățirea rezultatelor școlare revine actualei echipe de conducere din Ministerul Educației, care a început un lung și laborios proces de reformă, care trebuie continuat”, spun reprezentanții ALDE.

„Examenul de bacalaureat din acest an a arătat că lucrurile pot fi bine organizate în sistemul de Educație. Îi mulțumesc ministrului Sorin Câmpeanu pentru eforturile făcute și pentru rezultatele obținute până acum. Îmi exprim sprijinul fără rezerve față de ministrul ALDE al Educației și îi cer să continue procesul de reformare a acestui domeniu. Cred că extinderea modelului de bune practici de la Cluj poate fi o soluție. Este vorba de renunțarea la ipocrizia inspecțiilor șoclare anunțate dinainte, precum și de implicarea părinților în educarea copiilor lor. Susținem lansarea unei dezbateri naționale pe tema Educației, capabilă să coaguleze societatea civilă în jurul proiectului de reformă”, a declarat copreședintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie.

”Am auzit în aceste zile diferite opinii referitoare la faptul că subiectele din acest an de la bacalaureat ar fi fost mai ușoare decât cele din anii trecuți. Însă profesorii implicați efectiv în corectarea lucrărilor spun că acest lucru nu este adevărat. Eu sunt de părere că subiectele din acest an au avut gradul de dificultate corect, iar rezultatele mai bune pot fi puse pe seama implicării mai susținute a profesorilor, cărora vreau să le mulțumesc pentru dedicarea lor. De asemenea, vreau să salut inițiativa de a corecta lucrările scrise în alte județe. Această măsură a spulberat orice suspiciune de incorectitudine legată de examenul de bacalaureat și cred că trebuie continuată. Îi mulțumesc ministrului Sorin Câmpeanu pentru efortul său de a elimina aceste suspiciuni legate de procesul de evaluare a lucrărilor”, a declarat copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, care este directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. 

Ultima oră
Pe aceeași temă