14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăTechLiberalii, mulţumiţi de proiecţia bugetară pentru anul 2016

Liberalii, mulţumiţi de proiecţia bugetară pentru anul 2016

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seară, că liberalii sunt mulţumiţi de proiecţia bugetară pentru anul 2016, iar creşterea investiţiilor publice, de la 33%, la 37%, a fost una dintre condiţiile pe care PNL i le-a pus noului Guvern. Mai mult, ea a explicat că „fără investiţii publice în economie nu o să poţi să generezi nimic”, potrivit Mediafax.

Alina Gorghiu a mai spus că, „din nefericire”, la bugetul de stat se adună foarte puţini bani, astfel că România colectează “mai puţin din toate statele civilizate”. Totodată,  copreşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că “ANAF poate să îşi facă treaba şi mai bine”.

Citeşte şi: Ce a declarat Dragnea despre salariul minim pe economie şi proiectul de buget

Mai mult, o prioritizarea a bugetului este dificilă, pentru că „totul este prioritar”, susţine Gorghiu.

 “În momentul în care prioritatea este Educaţia şi bugetul Educaţiei s-a mărit, bugetul Sănătăţii s-a mărit, la Apărare s-a mărit (bugetul-n.r), pentru că, în contextul acesta regional, nu putem să vorbim despre o scădere a bugetului la Apărare, este foarte greu să corelezi priorităţile în România. La momentul acesta cam totul este prioritar”, a continuat ea.

Citeşte şi: Buget 2016: Plus la Apărare, Interne și Sănătate, minus la Muncă și Dezvoltare Regională

Copreşedintele PNL a mai spus că avantajul major al Guvernului Cioloş este că noul Cabinet, în comparaţie cu unul politic, poate să facă în mod real o evaluare a resurselor şi o profesionalizare a acestora în vederea unei funcţionări performante şi eficiente.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă