1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăTechIsrael: un videoclip readuce la viață victimele violenței domestice

Israel: un videoclip readuce la viață victimele violenței domestice

Un videoclip readuce la viață cinci femei ucise pe ecran pentru a-i avertiza pe alții cum să se protejeze de relațiile abuzive, ca parte a unei campanii de educație publică israeliană.

„Eram Michal Sela”, spune femeia moartă, privind direct în cameră.

„În 2019, am fost ucisă de bărbatul care mi-a fost soț, ucigașul Eliran Malul. Și astăzi, după ce mi-am pierdut viața, fac apel la tine: Ascultă-mi vocea”.

Clipurile sunt realizate din fotografii ale femeilor înainte de a muri, folosind tehnologia pentru a le anima în videoclipuri cu ele vorbind, dublate de actrițe.

Acestea au fost create de start-up-ul de deep-learning D-ID pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

„Cred că dacă vom salva chiar și viața unei singure femei, înseamnă lumea pentru noi și este un motiv să ne trezim dimineața”, a declarat CEO-ul și cofondatorul D-ID pentru Reuters.

Printre femeile prezentate se numără Sela, în vârstă de 32 de ani, când a fost înjunghiată de soțul ei în fața fiicei lor, în 2019.

El a fost condamnat pentru crimă luna trecută.

În videoclipul ei, „Sela” le avertizează pe femei să caute ajutor dacă au o relație cu cineva gelos și obsesiv.

„Bineînțeles, în momentul în care am văzut videoclipul, mi s-a blocat stomacul și am simțit un fel de durere ascuțită pentru că era practic un sentiment ca și cum sora mea a revenit la viață”, a spus Niron Ozeri, a cărui soră a fost ucisă de partenerul ei.

El a adăugat totuși că a considerat că acesta este „exact scopul campaniei”. Shiran Melamdovsky Somech, antreprenorul de tehnologie socială care conduce campania, a spus că speră să extindă acest lucru la nivel internațional.

Cele mai citite

Yahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile plătite

Yahoo Japan își dublează munca la distanță, spunând celor 8.000 de angajați ai săi că își pot face treaba de oriunde în țara din...
00:01:01

Flightradar urmărește avionul lui Djokovic care părăsește Australia

Serviciul global de urmărire al zborurilor Flightradar a urmărit zborul Emirates cu destinația Dubai, în care se afla Novak Djokovic. Avionul a decolat duminică, 16...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...
Ultima oră
Pe aceeași temă