8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechÎntâlnire a primarilor PSD din Iași, în cadrul căreia au discutat acuzațiile...

Întâlnire a primarilor PSD din Iași, în cadrul căreia au discutat acuzațiile aduse de Mihai Chirica Guvernului Grideanu și liderului Liviu Dragnea

Aproximativ 30 de primari social-democrați din județul Iași s-au reunit, marți, pentru a analiza criticile lansate de primarul Iașiului, Mihai Chirica, la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. Ei ai semnat o scrisoare deschisă prin care se dezic de afirmațiile acestuia, informează Mediafax.

O parte dintre primarii din judeţul Iaşi s-a reunit, miercuri, la un hotel din Iaşi pentru a dezbate poziţia pe care o vor avea faţă de liderul Mihai Chirica, în vreme ce membrii Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi a transmis presei printr-o scrisoare deschisă, că îl susţine pe Mihai Chirica. Şedinţa primarilor PSD a fost una neoficială, iar după aproape trei ore de discuţii, cei 27 de primari care au ieşit din hotel s-au ferit să ofere declaraţii presei.

Întrebat care a fost scopul întâlnirii, Dumitru Pantazi, primarul oraşului Paşcani, a recunoscut că au vrut să dezbată situaţia preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica. Cel care a organizat întâlnirea a fost primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, aceasta declarând presei că douăzeci şi şapte de primari au fost prezenţi la discuţiile de marţi, urmând ca şi ceilaţi din totalul de 63 să se ralieze deciziilor.

Primarii PSD Iaşi au decis să trimită o scrisoare către Guvern şi către PSD prin care să îşi arate susţinerea faţă de programul de guvernare, faţă de Guvern şi faţă de conducerea centrală a partidului. Prin acelaşi document, primarii PSD din Iaşi anunţă că se dezic de Mihai Chirica.

„Ne-am întânlit să discutăm ieşirile domnului primar Chirica în presa locală şi pe posturile de televiziune naţionale. Noi am stabilit vineri în comitetul executiv de la Iaşi ca toţi primarii de la Iaşi, şi dumnealui, de altfel, că susţinem Guvernul Grindeanu şi pe Liviu Dragnea ca preşedinte la nivel naţional. Dumnealui a afirmat duminică cu totul altceva, că nu susţine Guvernul, că nu este de acord cu Liviu Dragnea preşedinte. Noi primarii ne-am consultat în ce direcţie să mergem. O să facem o scrisoare prin care susţinem Guvernul Grindeanu şi PSD şi ne dezicem de Mihai Chirica şi de toate afirmaţiile sale făcute în spaţiul public începând de astăzi (marţi – n.r.)”, a declarat jurnaliştilor Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Potrivit acestuia, în scrisoare se va cere clar doar demiterea lui Chirca din funcţiile pe care le deţine, cea de preşedinte interimar al filialei Iaşi şi de vicepreşedinte la nivel naţional, nu şi excluderea sa din partid.

„Bucreştiul are obligaţia ca în cel mai scurt timp să decidă soarta lui Mihai Chirica, ca preşedinte interimar al PSD Iaşi”, a continuat Mihalache.

În acelaşi timp, Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, a trimis din nou un comunicat de presă cu o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor PSD de Iaşi şi preşedintelui executiv al partidului, Maricel Popa, prin care îi atrage atenţia că Mihai Chirica nu a mers la Bucureşti să reprezinte PSD-ul, ci „s-a apucat să se reprezinte doar pe el” şi „să joace împotriva propriei echipe”.

„De aproape două luni, dânsul nu a fost prezent la nicio şedinţă a Biroului Permanent Naţional sau a Comitetului Executiv Naţional. Practic, s-a autoexclus din aceste foruri de conducere ale partidului. Nu ştim dacă e un gest de aroganţă, de orgoliu sau de altceva. Este evident însă că degeaba am avut un vicepreşedinte PSD, căci acesta nu a mers la Bucureşti să ne reprezinte. În schimb s-a apucat să se reprezinte doar pe el, să joace împotriva propriei echipe, a PSD-ului, partidul care l-a făcut primar, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte interimar la Iaşi”, a anunţat Ovidiu Laicu, cel care a cerut duminică demisia de onoare a lui Chirica.

Totodată, Laicu le cere parlamentarilor PSD de Iaşi să se dezică de Chirica şi îi mai cere preşedintelui executiv să „vă apăraţi partidul şi să vă delimitaţi public alături de parlamentarii noştri de ceea ce face domnul Chirica”.

Reacţii au venit şi din partea Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, care tot, printr-un comunicat de presă, au anunţat că sunt de partea lui Chirica şi că părerile contra venite din interiorul filialei „nu sunt şi nu ar putea fi niciodată asumate de o organizaţie politică modernă precum este Organizaţia Municipală Iaşi a PSD”.

Poziția șefului PSD, Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare. Întrebat ce se va întâmpla dacă la CExN se va pune problema excluderii lui Chirică din PSD, Dragnea a răspuns: „Eu nu vreau să pun această problemă”.

La insistenţele jurnaliştilor, care au întrebat ce se întâmplă dacă problema excluderii va fi ridicată la CExN de către organizaţia judeţeană a PSD Iaşi, din care provine Chirică, Dragnea a evitat să răspundă, repetând: „Eu nu vreau să pun această problemă”.

 


 Social-democraţii dâmboviţeni condamnă comportamentul primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica: A adus daune grave imaginii partidului, situându-se în afara acestuia

Social-democraţii din Dâmboviţa solicită Comitetului Executiv al partidului să ia în discuție conduita vicepreședintelui Mihai Chirica, pentru că, prin declarațiile sale, ”a adus daune grave imaginii și boviţa prestigiului PSD”.


Președintele PSD Arad, atac dur la adresa social-democratului Mihai Chirica, pentru criticile la adresa formațiunii: Ar trebui să fie un soldat disciplinat. Orice coleg care nu se supune ordinii de partid trebuie să suporte consecințele

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că primarul Iașiului, Mihai Chirica, ar trebui să primească „o măsură drastică de sancționare”, după ce a lansat o serie de critici la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu și a șefului PSD, Liviu Dragnea.


Ovidiu Laicu, vicepreședinte PSD Iași, cere demisia lui Mihai Chirica, după ce primarul a criticat dur formațiunea condusă de Liviu Dragnea: A aplaudat și a felicitat propaganda împotriva partidului. Îl invităm să ne lase în pace!

Unul dintre vicepreședinții PSD Iași, Ovidiu Laicu, îi cere demisia de onoare liderului filialei, primarul Mihai Chirica, după ce a lansat o serie de critici la adresa Executivului condus de Sorin Grindeanu, cât și a liderului PSD, Liviu Dragnea.


Protestele #REZIST. Ziua 13. Vicepreședintele PSD Mihai Chirica recunoaște că până și pesediștii participă la manifestațiile împotriva lui Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu: M-au invitat oameni din structuri ale partidului

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a lansat un nou val de critici la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea.


 Primarul Iașiului, Mihai Chirica, recunoaște: contramanifestația de la Palatul Cotroceni este organizată de PSD

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a recunoscut duminică, într-un interviu la Digi 24, că mitingurile de la Palatul Cotroceni nu sunt spontane, ci sunt organizate de PSD.


 Social-democraţii ieşeni au făcut front comun împotriva primarului Mihai Chirica

Membrii Partidului Social Democrat din Iaşi au avut, vineri seara, o şedinţă cu scântei, în care i-au cerut explicaţii liderului Mihai Chirica după declaraţiile despre OUG 13 şi protestele din ţară, Chirica reuşind să-şi păstreze funcţia de preşedinte la finalul discuţiilor.


 Ce se ascunde în spatele conflictului Dragnea-Chirica. De ce rămâne primarul din Iași „agățat” de PSD

Primarul PSD din Iași, Mihai Chirica, nu demisionează din partid, iar social-democrații nu vor să îl excludă, miza fiind mandatul său de primar. Chirica a criticat conducerea PSD pentru aprobarea Ordonanței 13, dar ​nemulțumirile sale sunt mai vechi, pornind de la listele parlamentare și privarea PSD Iași de posturi guvernamentale.


 

 

 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă