12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechGorghiu: Nu vom face nicio alianţă nici cu Traian Băsescu, nici cu...

Gorghiu: Nu vom face nicio alianţă nici cu Traian Băsescu, nici cu PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce nu va face nicio alianţă nici preelectorală, nici postelectorală cu Traian Băsescu sau cu PSD şi a precizat că apelul privind concentrarea votului pe candidatul PNL la Primăria Capitalei este adresat în principal electoratului, transmite Agerpres

“Nu neg că avem nevoie de fiecare vot care ar putea să fie direcţionat la un moment dat sau altul către alţi candidaţi. Fiecare partid are dreptul să-şi susţină candidatul, dar în acelaşi timp se poate gândi că votul acela se duce în defavoarea dreptei. (…) PNL are o decizie în forurile de conducere. Nu vom face nicio alianţă preelectorală sau postelectorală nici cu Traian Băsescu, nici cu PSD. Eu mă adresez nu în principal liderilor de partid, apelul meu este în principal făcut electoratului acestor partide”, a spus Gorghiu, la Realitatea TV. 

În opinia sa, cine nu va vota în aceste alegeri locale PNL şi candidaţii Partidului Naţional Liberal va favoriza câştigarea Bucureştiului şi a sectoarelor de către PSD. “Nu e o bătălie în foarte mulţi, e o bătălie în doi. (…) Am auzit discuţii azi, ieri cum că ne adresăm unui candidat sau altuia. Nu, ne adresăm electoratului celorlalte partide de pe dreapta pentru că e important să înţeleagă (…) de ce ar trebui să-şi concentreze votul pe candidatul PNL la Primăria generală”, a precizat Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL consideră că social-democraţii nu şi-au desemnat până în prezent candidaţii la alegerile locale din Bucureşti întrucât ar avea “o lipsă de resurse umane credibile” pentru Capitală. “Eu aş miza pe o lipsă de resurse umane credibile în acest moment, pe Bucureşti. Eu m-aş simţi jignită în locul domnului Dragnea dacă trei foşti miniştri – pe care partidul meu i-a susţinut într-un cabinet şi le-a dat girul şi i-a purtat pe braţe într-o funcţie de demnitate publică – mi-ar spune ”nu” cu atâta seninătate şi nu s-ar angaja într-o competiţie (…) în care partidul are nevoie de ei”, a declarat Gorghiu, întrebată de ce crede că PSD nu şi-a desemnat până în prezent candidaţii pentru Bucureşti. 

În opinia sa, este “complet deplasat” pentru un partid să îşi nominalizeze candidaţii în apropierea termenului de depunere a listelor electorale, întrucât, consideră liderul liberal, electoratul nu are timp să vadă ce proiecte au candidaţii respectivi, dacă ele sunt sau nu viabile. “Un partid politic se pregăteşte serios pentru alegeri şi arată că este un partid serios în faţa electoratului când vine cu oferta electorală din timp”, a mai spus copreşedintele PNL. 

Copreşedinte PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, că şi-ar dori să vadă la UNPR o schimbare care să nu fie doar “de faţadă”, cu lideri “care să nu fie atinşi de niciun fel de compromis făcut anterior”. “Dacă îmi daţi voie să fac şi eu afirmaţii poate inadecvate, dar de natură personală. Mi-ar plăcea să văd că schimbarea asta nu e doar de faţadă la UNPR, mi-ar plăcea să văd că oameni care nu sunt atinşi de niciun fel de compromis făcut anterior, de niciun bagaj politic îşi asumă conducerea acestui partid, dacă vor să aibă vreo şansă în procesul de recredibilizare”, a spus Gorghiu. 

Liderul liberal a comentat şi demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR, apreciind că aceasta, deşi a venit “poate cam târziu”, reprezintă “un lucru (…) salubru pentru scena politică românească”. În ceea ce priveşte posibilitatea ca Valeriu Steriu să preia şefia Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gorghiu a spus că este “un om rezonabil cu care se poate dialoga”.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă