20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechEurodeputatul Ioan Mircea Pașcu dă vina pe Dacian Cioloș pentru demisia lui...

Eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu dă vina pe Dacian Cioloș pentru demisia lui Sorin Moisă. „PSD a dus România în UE şi NATO”

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu i-a transmis sâmbătă lui Sorin Moisă, care şi-a anunţat demisia din partid, că PSD „a dus România în UE şi NATO”. El spune că gestul „fostului coleg” era inevitabil şi că apropierea acestuia faţă de Cioloş era mai mare decât cea faţă de PSD.

 „Aflu din presă, cu sincer regret, că Dl Moisă, coleg cu mine în delegaţia PSD la Parlamentul European, a decis sa ne părăsească pentru Partidul Popularilor Europeni!? Este decizia sa şi trebuie respectată ca atare! Sunt, însă, unele chestiuni care au nevoie de o explicare mai serioasă decât cea furnizată de Dl Moisă. Astfel, domnia sa impută PSD-ului o situaţie – de pildă, lipsa autostrăzilor – care vine mult din urmă; or, dacă PSD se confruntă acum cu ea, este şi pentru că guvernele anterioare, inclusiv cabinetul condus de fostul şef al dlui Moisă, Dl Cioloş, nu au făcut nimic să o îndrepte! Dar, în ochii dlui Moisă, numai PSD-ul este vinovat!?”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu.

El a adăugat că Sorin Moisă „nu suflă un cuvinţel” despre faptul că absorbţia de fonduri europene în timpul Cabinetului condus de fostul său şef, Dacian Cioloş, a fost timp de un an zero, după ce Moisă a criticat performanţa relativ slabă în folosirea fondurilor europene. Pașcu i-a transmis lui Moisă că motivarea sa ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunţa că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE.

„În încheiere, vreau să îi spun dlui Moisă, pe de o parte, că tot timpul cât a militat în Grupul Socialiştilor şi Democraţilor s-a bucurat de sprijinul deplin al grupului, ca să nu spun de cel al Delegaţiei PSD, şi, pe de altă parte, că motivarea domniei sale ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunţa că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului!?”, spune Paşcu.

El a afirmat că demisia lui Moisă era inevitabilă având în vedere că apropierea sa de Dacian Cioloş era mai mare decât cea arătată faţă de PSD. „Până la urmă, gestul domniei sale era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de Dl Cioloş şi ai lui a fost întodeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar … Păcat …”, spune Paşcu.

Europarlamentarul PSD îşi încheie postarea cu un post-scriptum, reamintindu-i „fostului coleg” că „PSD – şi nu alt partid – a dus România în NATO şi în UE”. 

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Un soldat american este în detenție de joi în Rusia

Un soldat american este închis de joi în Rusia, unde este acuzat de "infracţiune penală", a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a US...
Ultima oră
Pe aceeași temă