26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechElena Udrea NU mai candidează la președinția PMP

Elena Udrea NU mai candidează la președinția PMP

Elena Udrea, liderul Partidului Mişcarea Populară, a declarat, luni, că nu va mai candidata pentru fucţia de preşedinte al partidului şi ca va rămâne în partid ca simplu membru, iar devansarea congresului formațiunii de pe 21 martie pe 8 februarie a fost aprobată de Colegiului Național al PMP, informează Hotnews.

"Categoric rămân în PMP, este un proiect pe care îl văd câștigător în 2016. La acest moment este nevoie de o conducere nouă care să răspundă așteptării acelui electorat neafiliat încă politic, care a votat împotrivă lui Victor Ponta și a PSD în turul al doilea. Sunt convinsă că acest electorat nu se regăsește nici în susținerea PNL, din ce în ce mai puțin se va regăsi în susținerea domnului Klaus Iohannis, că urmare este nevoie de un partid care să atragă acest electorat și cred că PMP este acest partid cu o conducere nouă, puternică. Rămân în PMP, dar nu mai candidez", a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, după ședința Colegiului Național al PMP, potrivit Agerpres.  

Udrea a precizat că la aceste alegeri interne se va candida pe moțiuni, "în mod excepțional". "Am susținut întotdeauna votul individual, dar de data această, în rolul pentru care ne pregătim de singur partid de Opoziție, cred că principală preocupare e de a avea o echipă puternică, unită, cu acțiuni care să răspundă unui electorat nou. (…) În condițiile în care atât PSD, prin Guvern, cât și PNL, prin Președinție, se află la Putere și avem și o relație foarte bună de coabitare între PSD și PNL, este nevoie de vocea Opoziției. Ne pregătim să intrăm în rol de singur partid de Opoziție și să ne atingem obiectivul de 20% la alegerile locale din 2016", a adăugat Udrea. 
  
Liderul PMP a explicat că partidul ar putea să atragă de partea lui un electorat neimplicat politic până acum doar printr-o conducere nouă. 
"Am și eu dreptul la proprie analiză. După alegerile prezidențiale și după votul din 16 noiembrie mi-am dat seamă că este un moment extraordinar de bun pentru a aduce alături de PMP un electorat care n-a mai fost niciodată interesat de clasă politică. Și cred că experiență mea m-a determinat să trag o concluzie corectă: acest PMP, pentru a capitaliza acest electorat, are nevoie de o conducere nouă. Eu sunt un lider politic trecut prin niște alegeri prezidențiale, trecut prin niște atacuri, de ani de zile, care au lasat urme, deci cred ca  mai degraba ar putea in aceasta perioada sa atraga acest electorat si sa aiba imaginea de partid altfel, de partid diferit, o echipa noua in fruntea PMP."

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă