32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăTechDublul scop atins de Victor Ponta

Dublul scop atins de Victor Ponta

Împinși în corzi cu invitația de a participa la împlinirea a trei ani de la răsturnarea Guvernului Ungureanu și, implicit, de la pasul decisiv făcut de PSD spre putere, liberalii au respins rapid ideea, dar s-au ferit să spună dacă demersul de atunci a fost sau nu o greșeală politică.

Social-democrații și actualii lor alia-ți s-au reunit aseară, la Palatul Parlamentului, pentru a sărbători trei ani de la răsturnarea, prin moțiune de cenzură, a Guvernului Ungureanu. Evenimentul, intitulat pompos „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu“, pare să fi avut două scopuri. Pe de o parte, a oferit premierului Ponta și oamenilor săi muniția pentru a-și ataca foștii parteneri, evitând astfel să vorbească despre propriul bilanț, despre ce a făcut PSD în cei aproape trei ani de când se află la guvernare.

Pe de altă parte, evenimentul i-a pus într-o postură delicată pe foștii liberali (membrii PNL de dinaintea fuziunii cu PDL – n.r.), care nici nu puteau să se dezică de momentul 27 aprilie 2012, nici nu puteau să-și supere actualii colegi de partid (pe Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu etc.) prin neluarea unei poziții. Marian Petrache, secretar general al PNL și președinte al CJ Ilfov, a catalogat evenimentul premierului Ponta drept „o acțiune de imagine“. „Domnul Ponta trăiește doar din acțiuni de imagine și nu pierde nici o ocazie să atace acea perioadă cu tăieri de salarii pentru a câștiga și acum puncte electorale“, a explicat, pentru România liberă, Petrache.

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a arătat că ar fi „lipsită de pudoare“ invitația formulată de pre-mier. „Este o încercare lamen-ta-bi-lă a lui Victor Ponta de a resuscita ideea de USL. (…) Domnia sa vrea azi – alături de cei doi sateliţi ai domniei sale – să resusciteze ideea unui nou USL şi e destul de ridicol să stai cu dom-nul Oprea, de exemplu, la acest eveni-ment – cel care era prin guvernele care au fost răsturnate – sau cu liberalul roşu, Călin Popescu-Tăriceanu, care îţi rezolvă problemele în Senat“, a comentat Gorghiu pe Facebook.

Demersul premierului a fost criticat și de alți liberali, dar și de Mihai Răzvan Ungureanu sau Cătălin Predoiu.

Tuturor criticilor, liderul PSD le-a răspuns: „Indiferent că acum mai suntem sau nu mai suntem împreună, e o realitate istorică cine a votat moţiunea. Nu poţi să spui acum, în 2015, că nu ai votat. (…) Doar comuniştii şi naziştii au rescris istoria“.

„De trei ani, România stă cu minciuna la masă. Victor Ponta își imaginează că are ce sărbători la trei ani de la instaurarea guvernării sale. Cu cifre bombastice, sferturi de adevăr și o nerușinată înșiruire a promisiunilor unui viitor mereu mai bun, Ponta crede că poate masca proiectele de carton și mai ales copleșitoarea sa lipsă de viziune.“, a declarat deputatul PNL  Stelian Dolha. 

Cele mai citite

Edi Iordănescu: Astăzi s-a născut „Generația de Suflet”

Selecționerul Edi Iordănescu a vorbit după victoria istorică a României, scor 3-0 contra Ucrainei, la debutul din EURO 2024, despre ”Generația de Suflet” care...

Două persoane arestate pentru trafic de minori

Pe data de 16 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani au reținut...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă