27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăTechCompania Kaspersky confirmă că va fi afectată de interdicția din România

Compania Kaspersky confirmă că va fi afectată de interdicția din România

Compania Kaspersky, unul dintre cei mai renumiți producători mondiali de software, confirmă că va fi afectată de interdicția care se va aplica în România.

O viitoare lege urmează să interzică folosirea de soluții antivirus de proveniență rusească în instituțiile de stat din România. Proiectul de lege este elaborat de Ministerul Cercetării.

„Kaspersky este la curent cu proiectul de lege care indică planurile Guvernului de a interzice utilizarea produselor de securitate cibernetică din Rusia, sau legate de Rusia, în sectorul public și solicită înlocuirea lor într-un interval de timp foarte scurt. 

Regretăm profund că noi, în calitate de companie privată, globală, de securitate cibernetică, suntem afectați de interdicție, care urmează să rămână în vigoare până la încheierea unui acord de pace sau a unui acord de armistițiu permanent. 

Rămânem angajați să oferim clienților noștri din România și din întreaga lume soluții de securitate cibernetică de vârf și să continuăm cooperarea importantă cu autoritățile de reglementare pentru a consolida securitatea cibernetică și reziliența în România și în Europa. 

Ca până acum, suntem deschiși să răspundem oricăror preocupări pe care autoritățile de reglementare și clienții le-ar putea avea cu privire la operațiunile și produsele noastre într-o manieră complet transparentă, deschisă și obiectivă, inclusiv prin Centrele de transparență Kaspersky care operează în Europa”, ne-a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, compania Kaspersky.

Compania Kaspersky produce soft care poate contracara atacuri cibernetice

Amintim că, la finalul lunii aprilie 2022, mai multe site-uri aparținând unor autorități naționale și unor instituții financiar-bancare din România au fost victimele unui atac cibernetic. Atacul a fost de tip Distributed-Denial-of-Service (DDoS), a anunțat SRI. Agresiunea informatică a determinat indisponibilizarea site-urilor pentru mai multe ore.

Unul dintre site-urile blocate a fost cel al Ministerului Apărării Naționale. MApN a confirmat atacul dar a precizat că n-au fost sustrase date confidențiale. MApN a subliniat că nu păstrează pe site asemenea date.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Orașul din deșertul chilian construit pe bază de mumii

Poate că egiptenii au cele mai faimoase mumii, dar nu sunt cele mai vechi. Poporul Chinchorro din deșertul Atacama din Chile a fost primul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 87: 8 răniți după un atac asupra unui centru cultural recent reconstruit

UPDATE, ora 14:38: Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de...

Licitație de arme și covoare istorice

O colecție de peste 200 de săbii și covoare, care au trecut proba timpului și reflectă pagini importante din istoria României sau a lumii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă