7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăTechCompania Alibaba invită companiile să testeze chatbot-ul AI

Compania Alibaba invită companiile să testeze chatbot-ul AI

Gigantul tehnologic Alibaba caută companii care să testeze robotul de chat cu inteligență artificială Tongyi Qianwen, a raportat vineri publicația de afaceri STAR Market Daily, alăturându-se astfel grabei de a imita succesul exploziv al ChatGPT, notează Reuters.

ChatGPT, o aplicație cu model lingvistic mare, care poate fi utilizată gratuit și creată de OpenAI, susținută de Microsoft, a fost lansată pentru public în noiembrie anul trecut și poate genera articole și eseuri la cerere, ca răspuns la solicitările utilizatorilor.

O sursă apropiată a confirmat pentru Reuters că aplicația este un LLM destinat utilizatorilor de afaceri.

Divizia de cloud computing a Alibaba a publicat vineri un teaser, postând un mesaj pe rețelele de socializare în care se spune simplu: “Bună ziua, numele meu este Tongyi Qianwen, este prima noastră întâlnire, vă aștept cu plăcere feedback-ul”.

Site-ul oficial al aplicației chatbot are doar căsuțe în care se pot introduce numere de telefon și adrese de e-mail pentru a solicita o invitație, dar nu oferă detalii specifice despre utilizarea exactă a acesteia.

Alibaba Cloud nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

O lansare oficială este așteptată în cadrul unui eveniment Alibaba Cloud marți. Daniel Zhang, CEO al Alibaba Group, precum și al diviziei cloud a companiei, este programat să ia cuvântul în cadrul evenimentului.

Printre alte companii care s-au alăturat cursei chatbot-urilor AI se numără Baidu Inc (9998.HK), cu aplicația sa Ernie Bot deschisă doar pentru utilizatorii de probă în acest moment.

Sâmbătă, producătorul de echipamente de rețea Huawei Technologies urmează să organizeze un eveniment în cadrul căruia va prezenta Pangu, modelul său de inteligență artificială cu procesare a limbajului natural (NLP).

SenseTime organizează, de asemenea, un eveniment săptămâna viitoare pentru a prezenta “progresele de ultimă oră în domeniul software-ului de inteligență artificială”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă