16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechCătălin Ivan îi cere lui Dragnea să se retragă din funcțiile avute...

Cătălin Ivan îi cere lui Dragnea să se retragă din funcțiile avute în PSD

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan va cere retragerea lui Liviu Dragnea din funcţiile deţinute în PSD, din cauza suspiciunilor care planează asupra sa într-un dosar al DNA.

”Ar mai fi o completare, că sunt informaţii de ultimă oră, cred că domnul Dragnea vrea un partid modern, cel mai modern partid din România. Păi, domnul Dragnea trebuie să ştie că într-un partid modern, cel mai modern partid din România, când există suspiciuni la adresa ta, când sunt dosare la DNA pe numele tău sau deschis, binenţeles eu cred în nevinovăţia domnului Dragnea până când justiţia se va pronunţa, trebuie să te suspenzi din toate funcţiile de conducere.”, a afirmat Ivan, înainte de şedinţa CexN al PSD, transmite Mediafax.

Întrebat dacă va cere acest lucru în şedinţa partidului, Ivan a spus: ”Categoric, pe modelul altor colegi care s-au retras din funcţii de conducere când li s-au deschis dosare la DNA, cred că domnul Dragnea trebuie să facă acelaşi lucru”.

Ivan a precizat că se referă la retragerea lui Dragnea din funcţiile deţinute în partid.

”Eu vorbesc despre funcţiile din partid, pentru că domnul Dragnea vorbeşte despre un partid modern. Eu nu am contracte cu statul, nu am avut niciodată contracte cu statul, nici nu sunt bogat, dar dorm liniştit noaptea, am o viaţă frumoasă de familie, nu am fost nici comunist, eram în clasa a cincea la Revoluţie, deci poate că suntem incompatibili, dar un partid modern presupune ca oricine are funcţie de conducere şi planează suspiciuni asupra lui, trebuie să se suspende”, a adăugat Ivan.

El a mai arătat că va lua cuvântul în şedinţa CexN, aşa cum a făcut întotdeauna. Ivan a spus şi că nu crede în existenţa unui tandem Liviu Dragnea-Victor Ponta. ”Nu sunt în niciun tandem, eu nu cred într-un tandem Dragnea Ponta”, a adăugat Ivan.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, o ordonanță a procurorilor DNA, în facsimil, în care se arată că a fost dispusă disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP", mi scrie Mediafax.

În document se vorbește despre cazul omului de afaceri Ion Niculae care a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru o intervenție la Bica, pentru soluționarea favorabilă a dosarului său. În documentul DNA se spune că Bica a intervenit la procurorul de caz, cerându-i să oprească investigațiile pe care le făcea în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Dragnea. Pentru această intervenție, omul de afaceri i-a oferit lui Bica suma de 3,5 milioane de euro.

În documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocoș, Elena Udrea, Bogdan Buzăianu.

Cele mai citite

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă