3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeTechAntonescu: Fac tot ce e legal şi moral ca PNL să nu...

Antonescu: Fac tot ce e legal şi moral ca PNL să nu ajungă lângă PSD

Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că va face orice este legal şi moral – candidând sau nu la Congres, în funcţie de cum este nevoie – pentru ca PNL să nu ajungă înapoi lângă PSD "dus de Tăriceanu sau cineva ca el".

"Eu, chiar dacă uneori simt și eu așa, o saturație, am făcut ce am putut, mai bine, mai rău, dar e clar că sunt dispus și mă simt obligat să fac tot ceea ce trebuie făcut fie în sensul de a mă implica, fie în sensul de a mă retrage, deci în orice sens, să fac ceea ce cred că trebuie făcut și credem mai mulți că trebuie făcut pentru ca în România această chestiune și nocivă și de prost gust, care este varianta Ponta, a pesedismului, să nu triumfe", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va candida la Congresul PNL, Antonescu a răspuns: "Nu știu, sper să nu fie nevoie". Întrebat dacă va candida la Congres primarul Klaus Iohannis, el a răspuns: "Nici asta nu știu".

Întrebat dacă îl susţine pe Iohannis la Președinție, Antonescu a declarat: "Sunt pregătit să susțin pe oricine are șanse reale să susțină această bătălie. Klaus Iohannis este o variantă, dar este o variantă pe care să o analizăm serios".

"Esențial, este vital pentru domnul Ponta, ăsta e paradoxul, de asta ies ei, socialiștii și socialistele (…) pe unde ies acum, prin tribunal, pe unde sunt, vorbesc despre PNL, despre Antonescu, în loc să vorbească despre ei. Pentru că depinde soarta domnului Ponta, soarta politică a domnului Ponta direct de Congresul PNL. Cu alte cuvinte, ceea ce nu voi îngădui niciodată, și voi face orice e legal și moral, de a candida dacă e nevoie, nu voi candida dacă e nevoie, este pentru ca PNL să nu ajungă înapoi lângă PSD, dus de Tăriceanu sau cineva ca el, pentru că ăsta e sfârșitul PNL, și sfârșitul dreptei și este absolut inacceptabil și desigur nu se va întâmpla", a spus Antonescu.

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

USR cere ajutor de la Bruxelles în cazul lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de...

Parchetul European anchetează un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță

Un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță a fost chemat la audieri de către Parchetul European (EPPO), conform unei citații publicate de ziarul “Puterea.” Acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă