12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechAmbiţii politice. Călin Popescu-Tăriceanu îşi doreşte ca ALDE să devină "a treia...

Ambiţii politice. Călin Popescu-Tăriceanu îşi doreşte ca ALDE să devină “a treia forţă politică din România”

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie să reafirme poziţia actuală a partidului pe care îl conduce, de a fi a treia forţă politică din România, scrie Agerpres.

”Speranța mea se întemeiază pe faptul că în Vest, unde orientarea occidentală a oamenilor este naturală, unde liberalismul are un ecou puternic, este normal ca singurul partid liberal din România, ALDE, să obțină un scor bun. Acesta este rezultatul pe care l-am obținut în urma alegerilor locale, iar alegerile parlamentare trebuie să confirme această poziție. O să vedem care va fi scorul, depinde foarte mult de capacitatea noastră de atragere și de convingere a electoratului. Dar cred că, așa cum arată sondajele de opinie în acest moment, ALDE se va consolida ca a treia forță politică, iar în perspectiva anului 2020 să depășim Partidul Național Liberal”’, a susținut Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Senatului și-ar dori ca ALDE să obțină la Arad cel puțin scorul obținut în acest județ de Partidul Național Liberal la alegerile din 1990, atunci când el a devenit deputat de Arad, aceasta fiind ”o ambiție” a sa, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă