11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechAlina Gorghiu către Șerban Nicolae, în ședința Comisiilor de la Senat: Nu...

Alina Gorghiu către Șerban Nicolae, în ședința Comisiilor de la Senat: Nu știu de ce v-ați trezit așa prost de dimineață

Senatorii Alina Gorghiu (PNL) şi Şerban Nicolae (PSD) s-au luat la ceartă, vineri, în şedinţa Comisiilor Juridice şi a celei pentru Constituţionalitate din Parlamentul României.

Disputa a pornit de la scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis pe tema organizării referendumului despre Legea grațierii.

PNL a propus ca în ședința de vineri a celor trei Comisii (cele două Comisii Juridice plus Comisia de Consttituționalitate) să se discute și scrisoarea șefului statului. În calitate de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, Șerban Nicolae a refuzat această propunere, pe motiv că ea trebuie analizată doar în cele două Comisii Juridice, nu și în Comisia de Constituționalitate:

"Vă aduc la cunoştinţă faptul că dumneavoastră ştiaţi programarea încă de când s-a făcut la BPR, inclusiv cu privire la scrisoarea preşedintelui în legătură cu consultarea Parlamentului în vederea declanşării consultării populare prin referendum. Mă surprinde faptul că peste noapte, aşa, oarecum ocult, aţi venit cu această propunere pe care puteaţi să o supuneţi unei discuţii în BPR. Totuşi, de bună credinţă fiind, vă atrag atenţia însă că BPR au sesizat Comisiile juridice de la Senat şi Cameră cu această chestiune, noi fiind în prezent în trei comisii aici şi atunci discuţia asta o putem avea numai după ce terminăm şedinţa cu avizarea bugetului. Nu avem cum să suplimentăm ordinea de zi a trei comisii cu o problemă care priveşte două comisii", a spus Șerban Nicolae.

Acesta a primit din partea senatoarei Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, o replică acidă:

"Ne cam certaţi, domnule preşedinte, şi nu ştiu de ce v-aţi trezit aşa prost de dimineaţă. Vreţi să discutăm asta la sfârşitul şedinţei, nicio problemă. Spuneţi că nu doriţi să discutăm, dar la noi solicitarea asta nu dezincriminează pe nimeni, nu spală pe niciun preşedinte de partid, nici de ţară. Dacă aveţi generozitatea să spuneţi că o discutăm la sfârşit procedura asta se încheie şi cred că e de bun simţ să vreţi şi dvs. să o discutăm, că avem un termen regulamentar în interiorul căruia va trebui discutată, asta că ne place, că nu ne place. Asta e viaţa", a spus Alina Gorghiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă