Zilele Bucureștiului: Restricții de circulație și peste 400 de polițiști și 300 de jandarmi în dispozitiv

În acest week-end, în Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău, Piața Constituției, Centrul Istoric și Parcul Unirii vor avea loc manifestări cultural artistice și de divertisment, prilejuite de aniversarea a 555 de ani de atestare documentară.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2014 - 17:58

În acest week-end, în Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău, Piața Constituției, Centrul Istoric și Parcul Unirii vor avea loc manifestări cultural artistice și de divertisment, prilejuite de aniversarea a 555 de ani de atestare documentară.

Pentru a asugura ordinea și liniștea și siguranța publică, pe străzile Capitalei vor fi 400 de polițiști, atât în uniformă cât și în ținută civilă. În acelaşi timp, conform Jandarmeriei Bucureşti, vor fi scoşi în stradă peste 300 de jandarmi care vor fi prezenţi în zonele în care vor exista aglomerări mari de persoane, în zona staţiilor RATB şi pe liniile mijloacelor de transport în comun care duc către zonele unde se desfăşoară evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului.

Prin Brigada Rutieră se vor lua măsuri în zonele cu afluenţă mare de persoane şi vehicule, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal, precum şi dispunerea măsurilor necesare în vederea desfăşurării, în condiţii optime, a circulaţiei rutiere.

Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în seara de 20.09.2014, va avea loc un concert în Piaţa Constituţiei.

Restricții

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat astfel :

- între orele 20.00 - 00.00 va fi restricţionată circulaţia rutieră pe bd. Libertăţii, între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, respectiv bd. Unirii între bd. I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei;

Polițiaconducătorilor de autovehicule ca în intervalul menţionat să evite deplasarea în zonă, să folosească rutele ocolitoare, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi ale poliţiei locale.

Pentru asigurarea climatului de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei vă recomandă:

- manifestaţi răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;

- supravegherea în permanență, în mod special în locurile aglomerate, a copiilor;

- să fie atenți cu bunurile și obiectele personale, să nu le lase nesupravegheate;

- să evite disputele verbale, iar în situația în care observă un conflict, să apeleze la polițiștii aflați în zonă;

- respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;

- nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi autovehicule;

adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic;

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...