20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăGDPRSăptămâna Prevenirii Criminalităţii. Femeile, informate despre drepturile lor în familie

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Femeile, informate despre drepturile lor în familie

„Respectarea drepturilor omului trebuie să facă parte din educaţia globală şi din demnitatea omului, iar toate aspectele violenţei fizice sau mintale împotriva persoanei umane constituie o violare a drepturilor sale”. (Parlamentul European, Rezoluţie,11 iunie 1986). 

Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R. a continuat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, cu o zi dedicată femeilor. Manifestarea organizată în centrul capitalei a avut drept scop promovarea drepturilor femeilor şi de prevenire a victimizării acestora.

Poliţiştii de prevenire s-au aflat, joi, în Pasajul Universităţii din municipiul Bucureşti, unde au întâmpinat trecătorii, dedicându-le o scurtă piesă de teatru, pusă în scenă de tineri actori. Mesajul a vizat violenţa în familie şi a consecinţele ei.

Ofiţerii I.C.P.C. şi reprezentanţii Asociaţiei „Necuvinte” au discutat cu femeile aflate în zonă şi le-au prezentat autorităţile şi organizaţiile care le pot acorda sprijin, în suâituaţia în care ar fi fost victime ale violenţei domestice.

Li s-au amintit că refugiile oferă protecţia în caz de urgenţă şi adăpost temporar, le-au fost reiterate sfaturi şi informaţii.

De asemenea, fiecare femeie a primit flyere şi scrisori tematice.

Cele mai citite

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă