9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRNouă campanie de colectare și reciclare a echipamentelor de iluminat

Nouă campanie de colectare și reciclare a echipamentelor de iluminat

Asociaţia Recolamp a lansat o nouă campanie de colectare și reciclare a echipamentelor de iluminat care se adresează, de această dată, instituțiilor de stat și companiilor private. 

În perioada 2 iunie – 31 iulie, instituțiile și companiile din întreaga țară pot solicita la numărul de telefon 0800.888.666 colectarea gratuită a deșeurilor din echipamente de iluminat (becuri, LED-uri şi neoane arse). Cantitatea minimă pentru o predare de deșeuri este de 20 de kilograme.

Instituțiile și companiile care vor participa la această campanie de colectare selectivă vor fi automat înscrise într-o tombolă cu premii. Câștigătorii vor fi desemnați printr-o tragere la sorți, ce va avea loc în data de 29 august 2014. Tombola oferă 51 de premii: o bicicletă, zece ceasuri sport, 15 genți pentru picnic, 25 de pixuri cu funcții multiple. 

”A devenit o tradiție ca în fiecare an să derulăm campanii tactice pentru a promova în mod creativ în rândul companiilor importanța colectării selective a echipamentelor de iluminat, în vederea asigurării reciclării lor. Lansarea campaniei este o completare firească a demersurilor derulate până în prezent de către Recolamp în direcţia colectării și reciclării. Pe lângă obiectivele de colectare stabilite, campania îşi propune să crească nivelul de educaţie şi conştientizare în rândul publicului cu privire la beneficiile colectării deşeurilor de din echipamente de iluminat”, a declarat Roxana Șunică, director de marketing al Asociației Recolamp.

Orice companie din România poate accesa în mod gratuit sistemul dezvoltat de Asociația Recolamp. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul Asociaţiei sau apelând numărul cu acces gratuit: 0800.888.666, pentru a solicita propriile containere de colectare şi ridicarea deşeurilor.

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary Kft, Osram România şi Philips România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă