4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialUnde poți merge cu rulota în România (P)

Unde poți merge cu rulota în România (P)

Concediu ieftin, fără planuri prea mari? Se poate, dacă alegi să pleci în excursie cu rulota. În afară de banii de combustibil, nu va trebui să mai pui deoparte pentru vacanță decât pentru mâncare și locul de campare, care nu sunt deloc mulți. În Europa, acest stil de a petrece zilele libere e foarte obișnuit, străinii fiind foarte pasionați de a fi cât mai aproape de natură. Ce-i drept, au și mult mai multe zone special amenajate în acest sens, cu acces la rețeaua de electricitate și canalizare. Germania se poate lăuda cu peste 2.500 de locuri de campat organizate ca la carte, în timp ce în Italia turiștii pot alege din peste 2.000 de variante. În România, nu mulți sunt cei care pleacă în vacanță cu rulota, deși la nivel național erau înregistrate, în 2015, peste 15.000 de rulote.

La munte sau la mare, oriunde vrei să mergi împreună cu cei dragi cu rulota, trebuie să iei în calcul câteva detalii.

Pregătirea unei călătorii cu rulota

E bine să verifici, înainte să cumperi sau să închiriezi o rulotă, dacă autoturismul tău este pregătit să tracteze o greutate atât de mare. În afară de cârligul de remorcare și accesoriile acestuia, trebuie să te asiguri că anvelopele mașinii tale sunt rezistente și nu sunt roase, pentru a putea trage sau frâna în timp util ambele vehicule. Nu vei putea merge cu mai mult de 80 de kilometri la oră în afara localităților și cu mai mult de 95 de kilometri la oră pe autostradă. Consumul va crește cu aproximativ 30%, ținând cont de faptul că rulota este destul de grea, mai ales dacă o echipezi corespunzător. Aranjatul unei rulote pe interior îți va ocupa destul timp, așa că fă o listă cu toate obiectele de care vei avea nevoie din timp.

Alegerea locației unde vei campa

Deși campingurile din România nu sunt multe, zonele unde poți merge cu rulota sunt foarte frumoase. Dacă vrei să mergi la mare, ai de ales între stațiunile Mamaia, Năvodari, 2 Mai, Jupiter sau Vama Veche. Dacă vrei să fugi de căldură, poți merge în județul Hunedoara, la Campingul Aurel Vlaicu, Camping Apollo din Baile Felix, Camping Băile Lipova (lângă Arad), Camping Casa Albă (în pădure la Băneasa, lângă București), Vampirecamping (Bran), Camping Mustang (Câmpul Cetății, județul Mureș), Camping Poarta Oilor (Gârbova, județul Alba), Camping Eldorado – Gilău (județul Cluj), Camping Route Roemenie, în Miniș (județul Arad), Camping Calypso – Odorheiu Secuiesc, Camping Poieni – Săpânța, Tourism Sighișoara, Camping Dara – Tranisu (județul Cluj), Camping Camperland (Dărmanești), Fundu Moldovei (județul Suceava), Laguna Albastră Făgăraș, Natura Parc (Chichis, județul Covasna), Camping the Valley (Ozunca, județul Covasna), Camping Pusta (Bulz, județul Bihor), Camping Stâna de Vale și Vasskert din Sovata, Adventura Camping în Sărata Monteoru, Darste, lângă Brașov, Camping Transilvania, lângă Dej, Camping La Nada (Onișcani, județul Bacău), 3 Stejari din Horezu, Camping Westkarpaten, Arieșeni, Camping Stâna de Vale din Bihor, Camping Două Lumi (Blăjel, județul Sibiu).

Experieța unui weekend sau a unui concediu cu rulota este unică, iar dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie neapărat să o faci. Cu bani puțini și multe amintiri frumoase, o campare lângă mare sau aproape de o pădure este mereu soluția unei vacanțe specială. Atenție, poate provoca dependență!

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă