18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialThessaloniki, orasul contrastelor

Thessaloniki, orasul contrastelor

Asociatia Internationala a Femeilor din Romania, (International Women Association) a organizat in data de 21 februarie 2012 la Hotelul InterContinental, evenimentul anual, la care a fost invitat si Biroul EOT Romania.

Directoarea Biroului EOT, Doamna Christina Efthimiou a tinut discursul sau cu tema Grecia si in special Thessaloniki ca City Break, dar si destinatii apropiate si foarte interesante cum ar fi Halkidiki, Muntele Athos, Situl arheologic Vergina, Aigai, Filippoi.

“Thessaloniki este orasul contrastelor” a subliniat doamna Efthimiou “Este cosmopolitul Thessaloniki cu stilul sau modern, cu centrul comercial ocupat si stilul sau de viata modern. Centrul istoric cu o arhitectura deosebita, strazile pitoresti si pietele traditionale. Orasul cu multe situri arheologice, monumente bizantine si post-bizantine care co-exista armonios cu o varietate de elemente musulmane.

” …Este orasul cu o viata de noapte intensa si o gastronomie recunoscuta pe plan mondial. Cu aperitivele extraordinare in ouzeri si tavernele traditionale, care de cele mai multe ori se afla pe malul marii, dar si restaurante moderne”. Oricine viziteaza Thessaloniki nu poate decat sa isi aminteasca cuvintele Secretarului General al Organizatiei Mondiale de in Turism: ” Un loc nu il vizitezi pentru gastronomia lui, ci il vizitezi din nou pentru gastronomia lui”

In 1988 Thessaloniki a fost inclus in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO (WORLD HERIΤΑGE SITE), Muzeul cultural Bizantin din oras este cel mai cunoscut.

Newsletter-ul IWA din Februarie , are ca si coperta Grecia si contine trei pagini dedicate acesteia care au fost pregatite de catre doamna Efthimiou. Newsletter-ul este citit de membri asociatiei si de familiile acestora in 48 de tarii ale lumii.

Pe durata evenimentului au fost oferite sejururi la hoteluri de 4*si 5* in Thessaloniki, bucate traditionale grecesti si vin din Nordul Greciei.

Biroul EOT Romania a colaborat cu Domnul Niko Sapountzi, Presedintele Organizatiei de Promovare Turistica Thessaloniki , iar sponsori au fost HYATT REGENCY THESSALONIKI, ELECTRA HOTELS & RESORTS si CITY HOTEL & CENTRAL SPA din Thessaloniki, vinurile din Nordul Greciei si restaurantul grecesc DISCRET.

La eveniment , in afara de presedinta IWA Doamna Anne Hutton si membri acesteia , au fost reprezentanti ai Biroului de Presa si Comunicare, Biroul Comercial al Ambasadei Greciei , si reprezentanti ai presei.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă