9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Locuri bântuite de fantome

GALERIE FOTO. Locuri bântuite de fantome

Unii sunt sceptici, alţii sunt receptivi iar alţii indiferenţi. Când vine vorba de fantome, reacţiile sunt diferite. Nu vom avea niciodată certitudinea unei lumi paralele sau ale activităţilor paranormale, dar cu siguranţă aceste locuri sunt misterioase şi stârnesc curiozitatea.

1. The Beechworth Lunatic, Asylum

The Beechworth Lunatic este situat în oraşul Victoria, Australia. A fost spital de psihiatrie din anul 1867 până în anul 1995. În cei 130 de ani de activitate, au murit aproximativ 9000 de oameni în acea clădire. Se spune că spiritele rătăcite ale celor care şi-au pierdut viaţa în acest ospiciu încă bântuie pe coridoarele clădirii. Cei care vor să viziteze fostul spital, pot face un tur al clădirii, noaptea.

2. Teatrul Prinţesei (Princess Theatre), Australia

În ceea ce priveşte această clădire, se zice că spiritul Frederici încă bântuie scena teatrului. Frederick Baker sau Frederici, a fost un bariton de naţionalitate italiană care a murit pe scenă în anul 1888, în urma unui atac de cord. Foarte mulţi ani de la moartea lui, teatrul a păstrat un loc gol în onoarea lui cu ocazia fiecărei premiere.

3. Aokigahara, Japonia

Aokigahara sau „Pădurea sinucigaşilor” este locul unde s-au sinucis sute de oameni. Numărul mare de sinucideri nu mai este publicat din teama de a nu încuraja populaţia în acest sens şi de a nu crea o tendinţă în rândul oamenilor. În 2004, 108 oameni s-au sinucis în Aokigahara. Atrocităţile comise şi ştiute numai de această pădure, au condus la ideea că este bântuită de sufletele celor care au pierit.

4. Castelul Iulia Haşdeu, Câmpina

Dacă nu ai auzit până acum de acest castel, e timpul să îl vizitezi. Acest castel a fost construit de Bogdan Petriceicu Haşdeu în Câmpina şi după moartea fiicei sale, Iulia, Haşdeu dedicând castelul in memoria ei. A început să practice spiritismul pentru a se putea conecta cu spiritul fiicei sale şi a sacrificat o cameră din castel numai pentru această practică. Pereţii acelei încăperi sunt negri. Se spune că Iulia vizitează castelul des, cântă la pian în fiecare seară şi se plimbă prin curtea castelului.

5. Pădurea Baciu, Cluj Napoca

Pădurea Baciu de pe lângă Cluj Napoca, este una dintre cele mai misterioase locuri din România. Cei care au intrat în adâncul pădurii, relatează poveşti paranormale. Se zice că pădurea este martoră fenomenelor ciudate în fiecare zi. Mulţi dintre cei care s-au rătăcit în pădure nu au mai fost găsiţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă