Cazare inedită pentru turiștii de la Cetatea Râşnov

Turiştii care doresc să petreacă un weekend altfel au posibilitatea să doarmă, în premieră, la Cetatea Râşnov, rezervând pe platforma internaţională Airbnb unul dintre cele şase corturi militare amplasate în curtea Cetăţii, în perioada 5 - 6 august, când în oraş are loc Festivalul de Film Istoric.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2016 - 12:40

Turiştii care doresc să petreacă un weekend altfel au posibilitatea să doarmă, în premieră, la Cetatea Râşnov, rezervând pe platforma internaţională Airbnb unul dintre cele şase corturi militare amplasate în curtea Cetăţii, în perioada 5 - 6 august, când în oraş are loc Festivalul de Film Istoric.

"Cu fiecare ediţie a festivalului ne dorim să oferim o experienţă completă şi unică, prin filmele, muzica şi evenimentele pe care le organizăm. De această dată am vrut să mergem mai departe şi să le dăm participanţilor posibilitatea să înnopteze ca nişte ostaşi, în corturi militare, instalate chiar în curtea Cetăţii Râşnov, un loc plin de încărcătură istorică şi reprezentativ pentru cinematografia românească. Să nu uităm că aici au fost înregistrate secvenţe pentru cunoscutul film 'Nemuritorii', regizat de Sergiu Nicolaescu", a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râşnov.

"Această iniţiativă are şi rolul de a promova patrimoniul cultural al zonei Râşnov, una foarte bogată în istorie şi tradiţii, care adună anual peste 100.000 de turişti români şi străini", a completat Dragomir.

În acelaşi timp, participanţii care vor alege să rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de până la patru locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Râşnov, care are loc în perioada 29 iulie – 7 august.

Ediţia din acest an aduce publicului peste 40 de producţii documentare şi de ficţiune, 13 concerte şi evenimente speciale, două expoziţii şi un târg de carte, ce vor avea loc în Cetatea Râşnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Piaţa Unirii din oraş. De asemenea, aproape 40 de invitaţi speciali vor dezbate tema principală a festivalului de anul acesta: "(R)Evolution".

Cei care se vor afla la Râşnov în perioada 5 – 7 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan şi Dan Byron (5 august) şi la un recital Vali Răcilă, Raul Kuşak şi Hanno Höfer (6 august). Cinefilii vor putea viziona în această perioadă producţii precum "Cinema, mon amour", "Regina Elisabeta a II-a", "Războiul Regelui", "Iarnă Fierbinte: Lupta Ucrainei pentru libertate", "Sufraggette" şi "Bolivar, omul difficultăţilor".

La festival va putea fi vizitată expoziţia "Frânturi de istorie", care include fotografii, realizate de Dan Drăghicescu, cu maşini de epocă ce aparţin unor familii britanice şi este dedicată Zilei Armistiţiului (11 noiembrie). În acelaşi timp, vor avea la dispozitţie şi expoziţia colectivă "Bilet de lup", care este un martor al unui ciclu de documentare şi prezintă imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Cătălin Dobre, Ionuţ Piţurescu, Manuela Morar, Andrei Rădulescu şi Mihai Ţucă.

Fondurile strânse în urma închirierii celor şase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorică "Living Rosenau".

Lansată în 2008 în San Francisco, California, comunitatea Airbnb s-a extins în peste 191 de ţări şi a oferit opţiuni de cazare pentru peste 60 de milioane de turişti din toată lumea. În luna iulie 2016, în România se înregistrează peste 1.500 de utilizatori activi, care oferă sau caută cazare.

Festivalul de Film Istoric Râşnov (FFIR) se desfăşoară timp de zece zile în Cetatea Râşnovului la început de august, "fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news".

Citește totul despre:

Comentarii