12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit actorul Gottfried John, care a jucat în filmul "James Bond"

A murit actorul Gottfried John, care a jucat în filmul “James Bond”

Actorul Gottfried John, devenit celebru pe plan internaţional după ce a interpretat un personaj negativ într-unul dintre filmele "James Bond", a murit la vârsta de 72 de ani, informează Mediafax.

Potrivit site-ului revistei The Hollywood Reporter, actorul german a murit pe 1 septembrie, la Munchen, din cauza unui cancer.

Gottfried John a făcut parte din generaţia de actori germani apăruţi după Al Doilea Război Mondial care au dus teatrul şi cinema-ul din această ţară într-o nouă direcţie. El a făcut parte din trupa de colaboratori apropiaţi ai legendarului regizor Rainer Werner Fassbinder, cu care a lucrat la mai multe proiecte, precum filmele "Căsătoria Mariei Braun/ Die Ehe der Maria Braun" (1972) şi "Lili Marleen" (1981) şi aclamatul serial de televiziune "Berlin Alexanderplatz".

Recunoaşterea pe plan internaţional a venit în 1995 prin rolul generalului Ourumov, personajul negativ din filmul "Agentul 007 contra GoldenEye/ GoldenEye" din franciza "James Bond". Au urmat o serie de roluri în filme de succes, precum "Căpcăunul/ Der Unhold" (1996), în care a jucat alături de John Malkovich, "Asterix şi Obelix contra lui Cezar" (1999), în care a jucat rolul împăratului Iulius Cezar şi i-a avut ca parteneri pe Christian Clavier şi Gerard Depardieu, şi "Semn de viaţă/ Proof of Life" (2000), alături de Russell Crowe şi Meg Ryan.

În Germania, Gottfried John a jucat cu regularitate în teatru, film şi televiziune şi a continuat să lucreze până de curând. Unul dintre ultimele sale roluri a fost acela din "Kung Fu Panda 2", în care a asigurat vocea germană a personajului Shifu, interpretată în filmul original de Dustin Hoffman.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă