Faimoasele bone din Marea Britanie sunt instruite de foști agenți secreți pentru a respinge tentativele de atac sau de răpire

Prestigiosul Norland College, unde este formată elita bonelor britanice, recurge acum la specialiști din domeniul informațiilor militare pentru a le pregăti pe super-bone să facă față oricărei amenințări.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2017 - 21:01

Prestigiosul Norland College, unde este formată elita bonelor britanice, recurge acum la specialiști din domeniul informațiilor militare pentru a le pregăti pe super-bone să facă față oricărei amenințări, relatează miercuri AFP citată de Agerpres.

Situată la Bath, în vestul Angliei, instituția asigură de 125 de ani o formare de înalt nivel în îngrijirea copiilor.

Fetele care absolvă această instituție sunt căutate în toată lumea, una dintre ele fiind angajată de prințul William și ducesa de Cambridge pentru a se ocupa cu normă întreagă de fiul lor George.

În plus față de cursurile clasice, cum ar fi cele de psihologie, alimentație sau prim-ajutor, procesul de educație de trei ani prevede acum și o formare în materie de securitate, asigurată de foști membri ai serviciilor secrete britanice.

Ideea, explică instituția într-un comunicat, este de a le sensibiliza pe bone la situațiile potențial periculoase pe care le pot întâlni, în special în mediile înstărite în care riscul de atac sau de răpire este mai mare.

"Formarea noastră vizează să le asigurăm studenților noștri cunoștințele și aptitudinile de care au nevoie pentru a se ocupa de copii în lumea modernă", a subliniat Janet Rose, directoarea instituției.

Astfel, în programă au fost incluse lecții de conduită pentru a ieși rapid dintr-o situație delicată, dar și de securitate cibernetică, pentru a evita o deconspirare, pe rețelele sociale, a obiceiurilor de rutină ale familiei în care sunt angajate bonele.

Această formare vizează să le asigure bonelor "o bază pentru a anticipa și a se pregăti de schimbări potențial amenințătoare în mediul lor", a spus Paul Gibson, fost șef al antiterorismului britanic.

În ultimii ani Norland College a completat deja formarea bonelor sale cu cursuri de autoapărare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...