9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtiințăOCDE evaluază economia digitală a României. Aderarea la OCDE ar fi cel...

OCDE evaluază economia digitală a României. Aderarea la OCDE ar fi cel mai important proiect de țară al României

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a deschis lucrările primei sesiuni a misiunii de evaluare a experților Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în sfera economiei digitale.

Potrivit ministrului Bogdan Ivan, aderarea la OCDE este, acum, cel mai important proiect de țară al României. Discuțiile pentru primirea României au început în urma deciziei Consiliului OCDE din 25 ianuarie 2022.

Misiunea de evaluare a economiei digitale în România se desfășoară în perioada 15 – 19 ianuarie 2024.

„Aderarea la OCDE este cel mai important proiect de țară al României. Misiunea de evaluare care începe astăzi este esențială: analiștii OCDE vor determina gradul de conformitate al economiei digitale naționale față de standardele organizației celor mai dezvoltate economii ale lumii. Aderarea României la OCDE reprezintă următorul salt societal pentru România, după aderarea țării noastre la NATO și Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Prima reuniune a Comitetului național pentru aderarea României la OCDE s-a desfășurat în iulie 2023, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu. Coordonatorul Național pentru Aderarea României la OCDE este Luca Niculescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) este punctul instituțional național de contact pentru capitolul “Politica în domeniul Economiei Digitale” al OCDE și coordonatorul activității României în acest domeniu, în colaborare cu 37 de instituții publice centrale care își desfășoară activitatea în domeniile relevante pentru economia digitală.

MCID coordonează la nivel național domeniile cercetării, inovării, conectivității și digitalizării. Acestea sunt domenii cu un rol-cheie în creșterea productivității și în dezvoltarea economică, care facilitează tranziția către o economie digitală, bazată pe cunoaștere.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vladimir Putin este acuzat că încearcă să destabilizeze Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a făcut acuzații la adresa președintelui Vladimir Putin duminică, sugerând că acesta încearcă să "destabilizeze" Germania. Declarația vine...

Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida...

„Mad Max” a câștigat în Bahrain. Debut perfect de sezon pentru Verstappen

Max Verstappen, pilotul olandez al scuderiei Red Bull, a început cu dreptul noul sezon din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce s-a impus,...
Ultima oră
Pe aceeași temă