9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtiințăNanoracks, Voyager Space și Lockheed Martin dezvoltă împreună o stație spațială comercială

Nanoracks, Voyager Space și Lockheed Martin dezvoltă împreună o stație spațială comercială

Starlab, stația spațială comercială de pe orbita joasă a Pământului, este planificată să fie folosită până în 2027

Nanoracks, în colaborare cu Voyager Space și Lockheed Martin au format o echipă pentru dezvolta prima stație spațială comercială din istorie care nu va fi blocată într-o singură poziție orbitală. Stația spațială, cunoscută sub numele de Starlab, va fi o platformă comercială cu echipaj permanent, dedicată desfășurării de cercetări esențiale, promovării activității industriale și asigurării prezenței și a leadership-ului american continuu pe orbita joasă a Pământului. Se preconizează că Starlab va atinge capacitatea operațională inițială până în 2027.

Pentru a satisface nevoile guvernului SUA, ale agenției spațiale internaționale și nevoile comerciale din spațiu, cele trei companii de vârf, vor dezvolta Starlab în mod special pentru a permite dezvoltarea economiei spațiale în continuă creștere și pentru a satisface cererea clienților pentru servicii comerciale spațiale, cum ar fi cercetarea materialelor, creșterea plantelor și activitatea astronauților. Împreună, aceste companii oferă o experiență de neegalat în domeniul serviciilor comerciale spațiale, al proiectării și performanței inginerești, al inovării tehnologice și al strategiei de investiții.

„Încă de la început, Nanoracks a căutat să dețină și să opereze o stație spațială privată pentru a debloca pe deplin cererea de pe piață”, spune Jeffrey Manber, CEO și cofondator al Nanoracks. „Echipa noastră și-a petrecut ultimul deceniu învățând afacerile legate de stațiile spațiale, înțelegând nevoile clienților, trasând creșterea pieței și investind în hardware privat pe ISS, cum ar fi Bishop Airlock. Nanoracks și echipa noastră sunt încântați să lucreze cu NASA și cu prietenii noștri din întreaga lume, pe măsură ce avansăm cu Starlab.”

NASA a anunțat recent proiectul Commercial Low-Earth Orbit (LEO) Destination (CLD) (destinație comercială orbitală joasă) pentru a sprijini dezvoltarea de stații spațiale private. CLD va stimula o economie LEO cu multiple fațete și va oferi capacități științifice și pentru echipaje în LEO înainte de retragerea Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Nanoracks va pregăti efortul de dezvoltare a Starlab, valorificând peste un deceniu de experiență ca deschizător de drumuri și lider mondial în utilizarea comercială a ISS. Voyager Space, acționarul majoritar al Nanoracks, va conduce strategia și investiția de capital, iar Lockheed Martin, lider în dezvoltarea și exploatarea de nave spațiale complexe, va fi producătorul și integratorul tehnic.

Elementele de bază ale stației spațiale Starlab includ un habitat gonflabil de mari dimensiuni, proiectat și construit de Lockheed Martin, un nod de andocare metalic, un element de putere și propulsie, un braț robotic de mari dimensiuni pentru deservirea încărcăturii și a încărcăturilor utile, precum și un sistem de laborator de ultimă generație pentru a găzdui o capacitate mare de cercetare, știință și producție. Starlab va putea găzdui în permanență până la patru astronauți pentru a efectua cercetări și activități științifice esențiale.

„Suntem încântați să facem parte dintr-o echipă atât de inovatoare și de capabilă – una care permite fiecărei companii să își valorifice punctele forte”, a declarat Lisa Callahan, vicepreședinte și director general, Commercial Civil Space la Lockheed Martin. „Experiența vastă a Lockheed Martin în construcția de nave și sisteme spațiale complexe, împreună cu inovația comercială a Nanoracks și expertiza financiară a Voyager, permite echipei noastre să creeze o stație spațială axată pe nevoile clienților, și care va alimenta viziunea noastră viitoare. Am investit în mod semnificativ în tehnologia de habitat, ceea ce ne permite să propunem pentru Starlab un proiect de navă spațială rentabil și axat pe misiune.”

Modelul de afaceri Starlab al Nanoracks este conceput pentru a permite activități științifice, de cercetare și de producție pentru clienții globali și pentru a aduce valoare adăugată misiunilor de lungă durată ale astronauților diverselor națiuni. Starlab va servi, de asemenea, turismului și altor activități comerciale și de afaceri.

„Voyager Space are mare încredere în modelul de afaceri Starlab și în capacitatea sa de a fi sustenabil din punct de vedere comercial și de a atrage capital”, a declarat Dylan Taylor, președinte și director executiv al Voyager Space. „Voyager Space consideră că există numeroase sinergii care valorifică foarte bine capabilitățile din cadrul activităților operaționale ale organizației, precum și din cadrul ecosistemului Lockheed Martin. Considerăm că acest parteneriat este doar începutul colaborării noastre.”

Aflați mai multe despre Starlab și despre echipă aici.

Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Pacienții infectați cu varianta Omicron au simptome „foarte ușoare”

Un medic sud-african, unul dintre primii doctori care a bănuit că se dezvoltă o nouă tulpină de coronavirus, a declarat că simptomele variantei Omicron...

Aproape 47.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Aproape 47.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care doar 10.642 cu prima doză, a anunțat Comitetul Național de Coordonare...
Ultima oră
Pe aceeași temă