Ministrul Șerban Valeca interzice cercetătorilor străini să participe la evaluarea proiectelor științifice românești

Cercetătorii străini au fost excluși de la evaluarea proiectelor științifice românești, iar specialiștii românii care lucrează în universitățile străine au fost eliminați din consiliile științifice naționale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.06.2017 - 16:02

Cercetătorii străini au fost excluși de la evaluarea proiectelor științifice românești, iar specialiștii românii care lucrează în universitățile străine au fost eliminați din consiliile științifice naționale, informează, joi, Digi 24.

Această decizie apare într-un act adițional al unui contract din cadrul Planului Național de Cercetare și Inovare.

Unii specialiști români susțin că, prin această decizie, cercetarea românească mai face un pas în spate. Reprezentanții Universității Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca spun că este o decizie anti-europeană, care ar putea avea urmări grave în domeniul științific.

Asociația cercetătorilor români îndeamnă comunitatea științifică din România să boicoteze procesul de evaluare a proiectelor naționale de cercetare până la acceptarea de către minister a utilizării evaluatorilor internaționali.

Pe de altă parte, ministrul Cercetării, Șerban Valeca, spune că decizia va duce la optimizarea activității atât din punct de vedere științific, financiar, cât și al economiei de timp.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...