Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite interzic WeChat și TikTok din magazinele de aplicații

Departamentul de Comerț al SUA a declarat vineri că va interzice duminică TikTok și WeChat din magazinele de aplicații din SUA și va interzice accesul aplicațiilor la serviciile de internet esențiale din SUA.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2020 - 18:29

TikTok nu se va confrunta cu cele mai drastice sancțiuni decât după alegerile din 3 noiembrie, dar utilizatorii WeChat ar putea simți efectele încă de duminică.
Ordinul, care a fost justificat prin preocupările privind securitatea națională și confidențialitatea datelor, succede unor săptămâni de negocieri cu serviciul de partajare video TikTok. Președintele Donald Trump a presat proprietarul chinez al aplicației să vândă operațiunile TikTok din SUA către o companie internă pentru a satisface preocupările SUA cu privire la colectarea datelor TikTok și problemele conexe.
Gigantul tehnologic din California, Oracle, a încheiat recent un acord cu TikTok în acest sens, deși detaliile rămân în ceață. Trump a declarat vineri că a fost deschis la o înțelegere, menționând că „avem câteva opțiuni grozave și poate putem menține mulți oameni fericiți”, sugerând că până și Microsoft, care a declarat că oferta sa pentru preluarea TikTok a fost respinsă, ar putea continua să fie implicat în proiectul de preluare, alături de Oracle și Walmart.

Noua dispoziție pune presiune pe proprietarul TikTok, ByteDance, solicitându-i să facă o serie de noi concesii, a declarat James Lewis de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. Donald Trump a spus săptămâna aceasta că nu-i place ideea ca ByteDance să păstreze controlul majoritar al TikTok. „La îndrumarea președintelui, am luat măsuri semnificative pentru a combate colectarea rău intenționată a Chinei de date personale de la cetățenii americani, promovând în același timp valorile noastre naționale, normele bazate pe reguli democratice și aplicarea agresivă a legilor și reglementărilor SUA”, a declarat secretarul pentru comerț, Wilbur Ross. într-o declarație pregătită.

TikTok și-a exprimat „dezamăgirea” față de această decizie și a spus că va continua să conteste „ordinul executiv nedrept” al președintelui Donald Trump. Departamentul Comerț adoptă prctic un ordin anunțat de președintele Donald Trump încă din luna august. TikTok a anunțat că intenționează să conteste în instanță interdicția în cauză.

Ministerul comerțului din China a condamnat interdicția și a cerut SUA să oprească ceea ce a numit a fi un comportament greșit și agresiv. Oficialii Ministerului au avertizat că statul chinez va „lua măsurile necesare pentru a proteja drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze”.

Acțiunea este ultima încercare a administrației Trump de a contracara influența Chinei, o superputere economică în creștere. De la preluarea mandatului în 2017, Trump a purtat un război comercial cu China, a blocat fuziunile care implică companii chineze și a înăbușit afacerea firmelor chineze precum Huawei, celebrul producător de telefoane și echipamente de telecomunicații.

 

Citește totul despre:

Comentarii