Foto: Arhivă

Sectorul IT din România vrea să producă 10 la sută din PIB, în anul 2025

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) consideră că dezvoltarea ecosistemului high-tech în Romania reprezintă o direcție strategică de creștere economică.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2020 - 17:33

Tehnologiile digitale, inovația și inteligența artificială (AI) pot oferi românilor locuri de muncă competitive, o calitate superioară a vieții și servicii publice mai bune. Pentru realizarea acestor obiective este nevoie, însă, de măsuri concrete și țintite, care vizează accelerarea transformării digitale a României în următorii ani.

 „După cum ne-a demonstrat ultimul an, utilizarea tehnologiilor digitale reprezintă o condiție obligatorie, nu opțională, pentru a avea un viitor. Crearea de valoare digitală este fără frontiere, însă trebuie să adoptăm schimbările generate de fenomenele digitalizării și globalizării având o viziune clară, cu un plan bine stabilit, coerent și măsurabil”, a declarat Bogdan Florea, membru în Consiliul Director ANIS România.

 Două obiective ale industriei locale de IT pentru România Digitală din 2025 sunt cel ca sectorul IT&C din România să ajungă la 10% din PIB, și, pe de altă parte, să se creeze cel mai mare hub de tehnologie a informației din centrul și estul Europei.

Citește totul despre:

#it #pib #soft

Comentarii