Foto: https://phys.org / European Space Agency

România va găzdui o olimpiadă internațională de robotică

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat că are intenția să coordoneze organizarea, în România, a unei olimpiade internaţională de robotică.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2019 - 20:58

Ministrul Ecaterina Andronescu a făcut acest anunț vineri, la Sibiu, în cadrul discuțiilor avute cu directorul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr".

Discuțiile de la Sibiu s-au purtat după ce opt elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" au participat, în SUA, la un concurs de robotică organizat de NASA.

"Am vorbit cu directorii să propunem pentru anul viitor, mi-a promis directorul de la Lazăr că o să facă solicitare scrisă pentru această chestiune, să înfiinţăm olimpiada de robotică pentru copiii din acest domeniu şi să fim noi, România, ca ţară, promotorii unei olimpiade internaţionale de robotică. Şi lucrul acesta mi se pare că-l putem face", a susținut ministrul Ecaterina Andronescu.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a participat la finala competiției internaționale "Zero Robotics High School Tournament" din SUA cu echipa Quaternion, care s-a clasat pe locul al treilea.

De asemenea, Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a participat, la același concurs din SUA, cu echipa Valak, aceasta cucerind locul I.

Finala concursului s-a desfășurat în data de 28 ianuarie 2019 la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite.

Comentarii