15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialKaspersky Lab şi Facebook colaborează pentru a face reţelele sociale mai sigure

Kaspersky Lab şi Facebook colaborează pentru a face reţelele sociale mai sigure

Kaspersky Lab anunţă stabilirea unui parteneriat cu Facebook, cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor sociale atât în mediul online, cât şi offline, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Kaspersky Lab furnizează acum echipei Facebook informaţii de ultimă oră cu privire la cele mai recente programe malware din lume, pentru a proteja utilizatorii Facebook împotriva accesării paginilor web periculoase.

“Începând de astăzi, utilizatorii Facebook vor putea beneficia de informaţiile oferite şi de tehnologiile de top dezvoltate de Kaspersky, utilizate pentru analiza URL-urilor dăunătoare şi includerea în AV Marketplace. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a menţine siguranţa utilizatorilor atât pe Facebook, cât şi în afara acestuia.”, a declarat Joe Sullivan, Chief Security Officer Facebook.

Este mult mai probabil ca o persoană să acceseze link-urile trimise de prieteni, încrederea fiind un instrument util pentru infractorii cibernetici. URL-urile dăunătoare pot fi trimise automat către contactele unei victime, fără ca aceasta să îşi dea seama, fapt ce face aceste link-uri să pară legitime. Însă acum, în momentul în care utilizatorii Facebook împărtăşesc sau accesează un link trimis de prieteni, URL-ul va fi analizat instant şi comparat cu baza de date cu pagini web dăunătoare a Kaspersky Lab. Dacă link-ul se potriveşte cu lista de URL-uri cunoscute ca fiind dăunătoare a Facebook – care sunt furnizate echipei Facebook de către specialiştii Kaspersky Lab şi de alte companii de securitate -, utilizatorul va fi notificat imediat şi va fi împedicat să acceseze respectiva pagina web. Astfel, nu numai că informaţiile personale şi computerul utilizatorului sunt protejate, ci este oprită şi răspândirea link-urilor dăunătoare, se mai arată în comunicatul citat.

Utilizând informaţiile furnizate de Kaspersky Security Network – un depozit cloud-based în care clienţii Kaspersky Lab împărtăşesc în mod voluntar şi în timp real date cu privire la tentativele de infectare şi la activitatea malware-, experţii Kaspersky Lab pot analiza informaţiile pentru a oferi protecţie în timp real pentru cei 300 de milioane de utilizatori protejaţi de produsele şi tehnologiile Kaspersky Lab în întreaga lume.

“La momentul fondării Kaspersky Lab, acum 15 ani, puteam doar să ne imaginăm modurile în care tehnologia va conecta utilizatorii de Internet şi ce impact uriaş va avea acesta asupra indivizilor şi a întregii societăţi. Misiunea Kaspersky Lab a fost întotdeauna aceea de a proteja utilizatorii individuali şi companiile în timpul interacţiunilor online şi, la momentul actual, nu există altă reţea care să conecteze oamenii aşa cum o face Facebook. Ambele companii sunt lideri în domeniile lor, aşa că este firesc să colaborăm pentru un Internet mai sigur pentru noi toţi”, Steve Orenberg, Preşedinte Kaspersky Lab North America.

Informarea şi protejarea utilizatorilor Facebook

Echipa Kaspersky Lab este de părere că utilizatorii de computere informaţi reprezintă prima redută în apărarea împotriva infracţiunilor cibernetice. Pe lângă furnizarea de informaţii despre ameninţări către Facebook, Kaspersky Lab va oferi şi consultanţă de specialitate, ponturi şi articole informative, care vor fi disponibile pe pagina de securitate a Facebook. Acest centru de informare va ţine comunitatea online la curent cu cele mai recente ameninţări cibernetice şi va reaminti constant care sunt obiceiurile de navigare online sigură. Mai multe informaţii despre acest serviciu Facebook sunt disponibile la adresa www.facebook.com/security.

“În ultimii 10 ani volumul de informaţii personale pe care oamenii le publică în mod voluntar a crescut în mod incredibil, iar infractorii cibernetici au profitat de ocazie, creând escrocherii şi programe malware care ţintesc direct reţelele sociale. Este nevoie de o combinaţie de precauţie în mediul online şi de tehnologie de securitate de cea mai înaltă calitate, pentru a putea fi protejaţi pe Internet – una nu poate ţine locul celeilalte – şi, prin intermediul parteneriatului cu Facebook, Kaspersky Lab intenţionează să le ofere pe ambele”, a declarat Costin Raiu, Director of Global Research and Analysis Team (GReAT) Kaspersky Lab.

În plus faţă de informarea promptă, Kaspersky Lab oferă utilizatorilor Facebook un abonament gratuit pentru produsele de securitate pentru utilizatori individuali, valabil şase luni. Această ofertă permite utilizatorilor să descarce programele Kaspersky PURE Total Security şi Kaspersky Security for Mac, asigurându-le protecţia optimă pentru computere. Kaspersky PURE reprezintă suita de programe pentru utilizatori individuali emblematică a companiei, ce conţine funcţiile de bază – inclusiv managementul parolelor, criptarea informaţiilor şi funcţia de backup a fişierelor – totul pentru a proteja informaţiile digitale ale acestora.

Kaspersky Security for Mac protejează utilizatorii de Mac de numărul tot mai mare de ameninţări care atacă sistemele OS X şi previne transferul programelor malware pentru Windows la computerele prietenilor sau ale familiei prin intermediul stick-urilor USB şi odată cu trimiterea fişierelor contaminate. Aceste oferte pot fi accesate prin intermediul “AV Marketplace”, disponibil pe pagina Facebook Security.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă