Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Indicele societății digitale. România ocupă locul 26 între cele 28 de țări membre UE

În cea mai recentă ediție a Indicelui Economiei și Societății Digitale, România este plasată pe locul 26 între cele 28 de țări membre UE.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2020 - 18:00

"Indicele Economiei și Societății Digitale" (DESI), ediția 2020, plasează România pe locul 26 între cele 28 de țări analizate.

Țările din clasament sunt cele din cadrul Uniunii Europene, inclusiv Marea Britanie, care este în proces de ieșire din UE.

În anii 2018 și 2019, România ocupase același loc - 26.

"Pe baza datelor anterioare pandemiei, performanța României a fost identică în patru din cele cinci dimensiuni DESI măsurate. Această situație este cauzată de progresele lente înregistrate în general, dar și de evoluțiile politice, întrucât în România au existat patru guverne diferite în ultimii trei ani. România înregistrează cele mai bune rezultate în dimensiunea Conectivitate, datorită utilizării ridicate a benzii largi de foarte mare viteză și disponibilității ample a rețelelor de foarte mare capacitate fixe, în special în zonele urbane", menționează raportul publicat de Comisia Europeană.

În clasamentul pe anul 2020, primele trei locuri sunt ocupate de Finlanda, Suedia și Danemarca.

Comentarii

loading...