15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechGoogle lansează o actualizare ce rezolvă vulnerabilități ale browser-ului Chrome (Eset)

Google lansează o actualizare ce rezolvă vulnerabilități ale browser-ului Chrome (Eset)

Cele opt vulnerabilități ale versiunii desktop ale browser-ului Google Chrome vor fi remediate cu ajutorul unui nou update.

Printre erorile remediate s-a aflat inclusiv una de tip zero-day, despre care se ştie că este exploatată activ “in-the-wild”.

Potrivit specialiştilor, lacunele de securitate afectează versiunile Windows, macOS şi Linux ale popularului browser.

Din analiza CyberSecurityHelp, citată de Eset, reiese că un atacator la distanţă ar putea exploata vulnerabilitatea înşelând o victimă să viziteze un site web special creat cu acest scop, declanşând eroarea type confusion, după care ar executa un cod arbitrar pe sistemul afectat. “Exploatarea cu succes a acestei vulnerabilităţi poate duce la compromiterea completă a sistemului vulnerabil”, a susţine sursa citată.

“Dincolo de vulnerabilitatea zero day, noua versiune remediază alte şapte lacune de securitate, Google enumerând în mod specific şase erori pentru remedierea cărora au contribuit şi cercetători externi. Cinci vulnerabilităţi au fost enumerate ca fiind de severitate ridicată, în timp ce una a fost clasificată ca medie. Gigantul tehnologic nu a lansat alte detalii suplimentare despre vulnerabilităţi. Aceasta este o practică obişnuită, deoarece compania îşi propune să ofere cât mai multor utilizatori şansa de a-şi actualiza browserele Chrome la cea mai nouă versiune disponibilă şi de a reduce şansele ca defectele de securitate să fie exploatate de infractorii cibernetici”, menţionează blogul de securitate cibernetică.

În acest context, Centrul HKCERT (The Hong Kong Computer Emergency Response Team Coordination Centre) a clasificat vulnerabilităţile ca fiind de un risc extrem de ridicat.

Pe fondul acestor vulnerabilităţi descoperite, administratorii şi utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi actualizeze browserele la cea mai recentă versiune (91.0.4472.164) cât mai curând posibil.

“Dacă aţi activat actualizările automate, atunci browserul dvs. ar trebui să se actualizeze singur la cea mai recentă versiune. Altfel, puteţi actualiza manual browserul dvs. Chrome (sau Chromium) accesând secţiunea “Despre Google Chrome”, care poate fi găsită în “Ajutor” în bara de meniu; alte browsere nu sunt susceptibile la aceste vulnerabilităţi”, subliniază experţii.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă