12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUtilizatorii telefoanelor inteligente, expuşi furtului pe internet

Utilizatorii telefoanelor inteligente, expuşi furtului pe internet

Mai mult de două treimi dintre posesorii de telefoane inteligente (smartphone) se transformă în ţinte vulnerabile pentru hoţii de date personale atunci când se conectează la internet prin intermediul mobilelor, avertizează organizaţia cu sprijin guvernamental britanic GetSafeOnline.org, citată de ziarul The Telegraph

67 la sută dintre utilizatorii de smartphones nu îşi parolează telefonanele înainte să acceseze web-ul. În acest fel, ei îşi lasă uşor accesibile email-urile, contactele şi alte informaţii personale.

Asta în condiţiile în care unul din patru posesori de telefoane mobile se conectează la internet prin intermediul acestora. Procentul conectivităţii creşte în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. De asemenea, unul din şase utilizatori de smartphones folosesc aceste gadget-uri inclusiv pentru a-şi administra situaţia financiară, mai arată GetSafeOnline.org.

Directorul organizaţiei, Tony Neate, atrage atenţia posesorilor de telefoane inteligente că informaţiile personale stocate pe un smartphone sunt foarte atractive pentru hoţii care activează pe internet.

Neate subliniază importanţa parolării mobilelor de acest tip, mai ales pentru că 20 la sută dintre utilizatorii de telefoane inteligente au rămas fără acestea, fie pentru că le-au pierdut, fie pentru că le-au fost furate.

“Până la urmă, ceea ce salvăm pe aceste telefoane este mai important decât aparatele în sine, aşa că trebuie să le securizăm”, conchide Neate.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă