18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCele mai "tari" jocuri pentru iPhone

Cele mai “tari” jocuri pentru iPhone

Clasicul Scrabble, liderul ierarhiei, a fost preferat jocurilor de strategie„Catan, The First Island” şi „Civilization Revolution”.

Site-ul techland.com trece în revistă 10 din­tre cele mai atractive jocuri disponibile acum pentru telefoa­nele iPhone sau pentru iPad‑uri.

1. Scrabble

Utilizatorii îşi pot provoca prietenii prin intermediul internetului şi pot să comunice pe chat cu aceştia în timpul partidei. Cei de la site-ul Techland.com fac un pariu cu posesorii de iPhone: încercaţi să rezistaţi 24 de ore fără să jucaţi scrabble pe telefonul vostru. Părerea gamerilor cu experienţă este că nimeni nu va reuşi să se abţină.

2. „Catan, The First Island”

Un joc de strategie care, abordat în varianta multiplayer online, poate provoca de­pendenţă extremă, după cum avertizează realizatorii acestui top.

3. „Civilization Revolution”.

Cu motto-ul „Construieşte, descoperă, cucereşte lumea”, acest joc de strategie îţi permite să conduci o anumită civilizaţie (franceză, italiană, germană sau spaniolă) de la invenţia roţii spre explorarea spaţiului extraterestru.

4. „Plants vs Zombies”.

Deşi nu îşi explică de ce este aşa de distractiv de jucat, cei de la techland.com îl numesc, fără rezerve, jocul ce creează cea mai mare dependenţă dintre toate cele disponibile pentru iPhone. Cea mai la îndemână explicaţie ar fi simplitatea scenariului. Utilizatorul nu trebuie decât să împuşte o mână de creaturi zombie care îi atacă plantele.

5. „American McGee’s Crooked House”.

Descrierea specialiştilor: un puzzle cu umor negru, imoral. Mai mult de 70 de situaţii lugubre, încâlcite, pe care jucătorul trebuie să le rezolve.

6. „Eliss”.

Într-un cadru cosmic, jucătorii trebuie să protejeze o sferă colorată de diferite alte bile, mici asteroizi şi găuri negre. Utilizatorul are nevoie de spontaneitate şi de o dexteritate deosebită în lucrul cu touchscreen-ul.

7. „Drop7″.

Este vorba despre un tip de tetris în care grămada de cuburi, fiecare marcat cu câte o cifră de la unu la şapte, se micşorează numai atunci când jucătorul reuşeşte să obţină o sumă de şapte, pe linie sau coloană. Menţiunea celor de la site-ul techland.com: o dată ce îi prinzi ritmul, jocul te va face să te simţi mai isteţ.

8. „Quordy”.

Joc de cuvinte cu o regulă nu prea complicată. Jucătorii trebuie să formeze, într-un chenar limitat la 16 cifre, cât de multe cuvinte reuşesc.

9. „GeoDefense Swarm”.

Un ecran delimitat de turnuri sub formă de fagure, valuri de inamici care trebuie distruşi şi, în funcţie de succesul în bătălie, bani care trebuie câştigaţi.

10. „Rolando” încheie topul realizat de techland.com.

Utilizatorului i se cere să strecoare mai multe bile zâmbitoare prin diferite labirinturi înţesate de duşmani şi capcane. „Eroii” sunt foarte coloraţi, fosforescenţi chiar, în puternic contrast cu decorul preponderent întunecat. Jocurile dispo­nibile pentru iPhone costă între doi şi şapte dolari şi ocupă până la 50 de Megabytes fiecare.

 

 

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă