Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Firma chineză Huawei va construi rețele 5G în Marea Britanie

Guvernul de la Londra a acordat firmei Huawei permisiunea de a participa la construirea rețelelor de comunicații 5G de pe teritoriul Regatului Unit.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2020 - 17:57

"Putem continua să lucrăm alături de clienții noștri pentru a atinge obiectivele legate de implementarea tehnologiilor 5G. Decizia ce are la bază dovezi solide se va transpune în apariția unor infrastructuri de telecomunicații care vor fi mai avansate, mai sigure și mai eficiente economic, ideală pentru viitor. Aceasta va oferi Regatului Unit acces la tehnologie de vârf și va asigura existența unei piețe competitive. Am oferit operatorilor de telecomunicații din Regatul Unit acces la tehnologie de ultimă generație de-a lungul a mai bine de 15 ani. Vom continua să dezvoltăm această relație benefică, susținându-ne clienții pe măsură ce aceștia investesc în rețele 5G, contribuind la creșterea economică și ajutând Regatul Unit să rămână un jucător de top la nivel global", anunță, marți, un comunicat de presă al Huawei.

"Suntem de acord că o piață diversă de furnizori și competiția corectă sunt esențiale pentru fiabilitatea rețelelor, pentru inovație, dar și pentru a oferi clienților acces la cea mai bună tehnologie”, precizează comunicatul companiei Huawei.

Decizia adoptată de guvernul de la Londra intervine în ciuda faptului că administrația Trump ceruse Londrei să refuze implicarea companiei chineze Huawei în rețeaua 5G din Marea Britanie, pe motiv că ar apărea riscul unor operațiuni de spionaj în favoarea Chinei.

Comentarii

loading...