18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

VOLEI. Două selecționate românești la turneele finale

Pentru a respecta principiile obiectivității, trebuie să menționăm faptul că aceste calificări au fost cumva facilitate și de sistemul preliminar implementat după decizia de mărire a numărului de participante, câte 24 la fiecare competiție.

Campionatul European masculin va avea loc între 13 și 29 septembrie, în patru țări: Belgia, Franța, Olanda și Slovenia. Conform tragerii la sorți, voleibaliștii români vor juca în grupa care are drept cap de serie Franța. În Hexagon vom mai întâlni Italia, Portugalia, Bulgaria și Grecia, seria fiind una extrem de puternică. Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală. În celelalte grupe avem:

Grupa B – Belgia, Serbia, Germania, Slovacia, Spania, Austria; Grupa C – Slovenia, Rusia, Finlanda, Turcia, Macedonia, Belarus; Grupa D – Olanda, Polonia, Cehia, Estonia, Ucraina, Muntenegru. Grupă dificilă și pentru fete

Campionatul European feminin este programat în perioada 23 august-8 septembrie, tot în patru țări: Ungaria, Polonia, Turcia și Slovacia. Iată cum arată cele patru grupe ale turneului final:

Grupa A (Ankara) – Turcia, Serbia, Bulgaria, Franţa, Finlanda, Grecia

Grupa B (Lodz) – Polonia, Italia, Belgia, Ucraina, Portugalia, Slovenia

Grupa C (Budapesta) – Ungaria, Olanda, Croaţia, Azerbaidjan, România, Estonia

Grupa D (Bratislava) – Slovacia, Rusia, Germania, Portugalia, Spania, Elveţia

Primele patru clasate în fiecare serie acced pe tabloul eliminatoriu, în faza optimilor de finală. La prima vedere, în comparație cu băieții, grupa tricolorelor pare a fi ceva mai ușoară, însă Azerbaidjan și Estonia, de exemplu, nu sunt adversare pe care să le considerăm dinainte învinse.    

Ultima oră
Pe aceeași temă