25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Fotbalist croat, vizat de o anchetă a FIFA pentru un filmuleţ...

VIDEO. Fotbalist croat, vizat de o anchetă a FIFA pentru un filmuleţ în care a spus: “Glorie Ucrainei!”, după victoria cu Rusia

În filmuleţ, Vida apare alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”,iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. “Ador poporul rus. A fost doar o glumă”, a afirmat el.

 “Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

La finalul prelungirilor, scorul partidei Rusia – Croaţia era 2-2, golurile fiind marcate de Cerişev ’31 şi Fernandes ‘115, respectiv Kramarici ’39 şi Vida ‘101.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Brozovici, Modrici, Vida şi Rakitici. Kovacici a ratat. Pentru Rusia au marcat Dzagoev, Ignaşevici şi Kuziaev. Au ratat Smolov şi Fernandes.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă