10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Blaga: În turul doi, va intra un candidat susţinut de dreapta,...

VIDEO. Blaga: În turul doi, va intra un candidat susţinut de dreapta, nu Crin Antonescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că el vede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale un candidat de dreapta, care va fi susţinut de democrat – liberali, şi nu va fi Crin Antonescu.

”Niciodată PDL nu va sprijini un candidat socialist. Fie el Traian Băsescu sau Vasile Blaga, nimeni nu-i va putea cere PDL-ului să sprijine un socialist.  Eu cred că în turul doi va intra un candidat susţinut de dreapta, susţinut de PDL, şi nu Crin Antonescu”, a precizat Blaga.

Citeşte şi: VIDEO. Băsescu: Sper ca electoratul să meargă spre un partid de dreapta, ca Mişcarea Populară

Preşedintele PDL a spus că nu va comenta declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de PDL: ”Îl respect ca om şi ca instituţie, dar nu comentez eu părerile preşedintelui”.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/2d9fda83c7b635ac1de34fe32e49704f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Totodată, Blaga a arătat că prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, are şanse să câştige prezidenţialele din 2014: ”Suntem cu un an inaintea alegerilor din 2014, iar un canddiat al dreptei are şansa de a nu fi coabitat cu un guvern incapabil”.

Citeşte şi: VIDEO. Băsescu: Victor Ponta nu are nici o şansă să fie preşedintele României. Dacă PSD se rupe de PNL, nu câştigă alegerile

Blaga a respins ipoteza unei alianţe cu PNL, chiar şi în cazul în care s-ar destrăma USL. ”Crin Antonescu semnează capitularea PNL în faţa PSD-ului. Nu au încercat nici ei, nici noi, eu nu pot să discut despre o alianţă cu PNL în alianţă cu PSD”.

”Dacă dl Antonescu şi PNL ies mâine din alianţa cu PSD, îl întrebăm: în continuare te opui justiţiei?. PDL nu-l poate ierta, pentru că doi oameni şi-au propus, în istoria noastră, să ne desfinţeze: Adrian Năstase şi Crin Antonescu”. 

Citeşte şi: VIDEO. PNŢCD şi Mişcarea Populară nu l-ar susţine pe Antonescu dacă ar fi candidatul dreptei la Preşedinţie

Pe de altă parte, Vasile Blaga a precizat că nu consideră că Predoiu este un candidat maleabil, aşa cum a declarat Traian Băsescu, luni seară.

”PDL a ajuns, greu, la 20% în sondaje. În acest moment, PDL, la o propunere a mea, decisă la CNC din iulie, a iniţiat această dezbatere internă. N-a fost un exerciţiu simplu, nimeni nu a avut acest curaj. Faptul că poporul este interesat de această dezbatere arată că, dacă poţi să le spui şefilor de organizaţii ce să facă, asta arată că oamenii sunt interesaţi şi candidatul va avea o legitimare din partea noastră”.

”Da”, a răspuns Blaga, întrebat dacă îi convinge Predoiu pe alegători să îi dea voturile.

”Am auzit discuţii despre dl Cătălin Predoiu, dacă nu avea negocieri cu PNL pe Codul Civil. Nu pot să fiu de acord cu cei care spun că ar fi mai maleabil decât ar trebui. Nu eu eram preşedintele PDL când Cătălin Predoiu era în guverne. Eu am credinţa că dacă PDL-iştii au încredere în el, o să putem să-i convingem şi pe oameni. Dl Boc ar candida în numele PDL. Nici dacă Emil ar candida, lucrurile n-ar fi simple. Eu îl respect pe preşedinte, dar dacă analizele arată că Predoiu stă cel mai bine, cu Predoiu mergem”, a spus liderul PDL. 

Citeşte şi: Blaga îi răspunde lui Băsescu: Nu eu eram preşedintele PDL când Cătălin Predoiu era în guverne

Vasile Blaga a respins posibilitatea unei împăcări cu Traian Băsescu şi a arătat că nu s-a certat niciodată cu şeful statului.  ”Eu nu m-am certat cu Traian Băsescu, de ce e nevoie de o împăcare? Niciodată, noi nu i-am spus ”adio” lui Traian Băsescu. Nu credem că trebuie neapărat să ai acelaşi punct de vdere cu cineva dacă este preşedintele României”.

Totodată, şeful PDL a arătat că, în cîţiva ani, vede un singur partid de drepta, unit: ”Dreapta unită va da preşedintele României. Dreapta va fi unită când nu vor mai ataca PDL. În 4-5 ani de zile, eu văd un singur partid mare de dreapta”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă