12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportVictor Ponta: Nu se pot desfiinţa judeţele actuale, pentru că reprezintă anumite...

Victor Ponta: Nu se pot desfiinţa judeţele actuale, pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Alba Iulia, că opţiunea social-democraţilor este foarte clară în ceea ce priveşte regionalizarea, şi anume că nu se desfiinţează judeţele actuale, informează Agerpres.

Preşedintele PSD crede că nu se pot desfiinţa judeţele actuale, ”pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale”.

”Dar trebuie să faci pe cele opt regiuni actuale trebuie să faci regiuni cu cât mai multe atribuţii de la Bucureşti, de la guvernul central, şi de la judeţe. (…) Nu se vor desfiinţa judeţele şi vom face regiuni în 2013, pentru ca, în 2014, să aibă deja guvern regional, adică consiliu regional, preşedinte al regiuni şi atribuţii cât mai multe date de la guvernul central”, a conchis liderul social-democrat.

”Orice primar de la Sălaj, de la Botoşani, de la Arad se duce şi stă la coadă, la o coadă mare de primari, în biroul unui ministru din Bucureşti, de obicei în biroul aceleiaşi doamne ministru. Şi stau acolo la coadă ca să le semneze doamna ministru un drum comunal, o piscină rurală din care beau animalele apă, o telegondolă şi aşa mai departe”, a susţinut Ponta.

Acesta a apreciat că, în 2011, România este o ţară mult mai centralizată şi mai centralistă decât în 1989.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă