7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportVictor Ponta, despre declarațiile ambasadorului ungar: Nu vreau să mă las provocat

Victor Ponta, despre declarațiile ambasadorului ungar: Nu vreau să mă las provocat

Premierul Victor Ponta a precizat, referitor la declarațiile ambasadorului ungar, că Guvernul Ungariei încearcă să atragă România într-un scandal și că el nu vrea să se lase provocat. 

”Văd că ambasadorul a dat declarațiile și a fugit în concediu. Guvernul încearcă foarte tare să ne provoace. Ei acum sunt foarte criticați și acum încearcă să atragă și România în scandal. Eu nu vreau să mă bag. Mă bucur că maghiarii vin să își cumpere alimente de la noi. Mă bucur și că sunt companii occidentale care pleacă de la ei și vin la noi. Eu sunt mulțumit cu treaba asta. Nu vreau să mă las provocat”, a precizat Victor Ponta la România TV. 

Citește și: Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, convocat de MAE, după interviul din România liberă

Într-un interviu acordat “România Liberă”, ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, a declarat că în relațiile româno-ungare sunt lucruri mai importante de rezolvat decât cele cu fotografiile postate pe ­Facebook de premierul Viktor Orban. Diplomatul a atras atenția că România refuză să termine 10 drumuri transfrontaliere care ar urma să lege cele două țări, că nu este asigurată folosirea limbii maghiare în administrația publică și în educație.

O altă problemă semnalată de ambasador ar fi modul în care premierul român Victor Ponta și-a construit imaginea prin opoziție cu Viktor Orban.

“Așa și-a început Victor Ponta cele două roluri pe care le joacă: Victor, băiatul bun, și Viktor, băiatul rău. European, social-democrat, pentru rolul de Victor cel bun, și naționalist, antieuropean, pentru rolul ­celălalt”, a declarat diplomatul în contextul în care i s-a cerut să dea exemple de politicieni români care ar fi făcut declaraţii deranjante.

Citește și: Interviu cu Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei la București: Maghiarii vor primi autonomie când „se vor purta ca niște oameni autonomi“

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadsei Ungariei la București, Nagy Karoly Zoltan, a fost convocat, luni dimineață, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în urma interviului acordat de amabasadorul Ungariei, Zakonyi Botond, pentru România Liberă. MAE a subliniat că ambasadorul ungar a făcut aprecieri “inacceptabile și lipsite de deferență” față de premierul român, despre care a spus că și-a construit imaginea prin opoziție cu premierul ungar. 

Cele mai citite

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile...
Ultima oră
Pe aceeași temă