21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportVictor Ponta, despre declarațiile ambasadorului ungar: Nu vreau să mă las provocat

Victor Ponta, despre declarațiile ambasadorului ungar: Nu vreau să mă las provocat

Premierul Victor Ponta a precizat, referitor la declarațiile ambasadorului ungar, că Guvernul Ungariei încearcă să atragă România într-un scandal și că el nu vrea să se lase provocat. 

”Văd că ambasadorul a dat declarațiile și a fugit în concediu. Guvernul încearcă foarte tare să ne provoace. Ei acum sunt foarte criticați și acum încearcă să atragă și România în scandal. Eu nu vreau să mă bag. Mă bucur că maghiarii vin să își cumpere alimente de la noi. Mă bucur și că sunt companii occidentale care pleacă de la ei și vin la noi. Eu sunt mulțumit cu treaba asta. Nu vreau să mă las provocat”, a precizat Victor Ponta la România TV. 

Citește și: Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, convocat de MAE, după interviul din România liberă

Într-un interviu acordat “România Liberă”, ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, a declarat că în relațiile româno-ungare sunt lucruri mai importante de rezolvat decât cele cu fotografiile postate pe ­Facebook de premierul Viktor Orban. Diplomatul a atras atenția că România refuză să termine 10 drumuri transfrontaliere care ar urma să lege cele două țări, că nu este asigurată folosirea limbii maghiare în administrația publică și în educație.

O altă problemă semnalată de ambasador ar fi modul în care premierul român Victor Ponta și-a construit imaginea prin opoziție cu Viktor Orban.

“Așa și-a început Victor Ponta cele două roluri pe care le joacă: Victor, băiatul bun, și Viktor, băiatul rău. European, social-democrat, pentru rolul de Victor cel bun, și naționalist, antieuropean, pentru rolul ­celălalt”, a declarat diplomatul în contextul în care i s-a cerut să dea exemple de politicieni români care ar fi făcut declaraţii deranjante.

Citește și: Interviu cu Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei la București: Maghiarii vor primi autonomie când „se vor purta ca niște oameni autonomi“

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadsei Ungariei la București, Nagy Karoly Zoltan, a fost convocat, luni dimineață, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în urma interviului acordat de amabasadorul Ungariei, Zakonyi Botond, pentru România Liberă. MAE a subliniat că ambasadorul ungar a făcut aprecieri “inacceptabile și lipsite de deferență” față de premierul român, despre care a spus că și-a construit imaginea prin opoziție cu premierul ungar. 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă